به گزارش خبرگزاری کوثر از مازندران خانم زهرا بحر کاظمی طی گفتگویی بیان کرد: پژوهش کندوکاوي عاقلانه در ذات و جوهر پديدههاست که همه چيز را به تحول، شکافتن و نقادي فرا ميخواند؛ چنين نگرشي در جامعه ما با ارزشها و هنجارهاى جامعه کنوني سازگار نيست و این مسئله نيازمند تحول اساسي است تا بتوان به فرایند توسعه رسید.
وی ادامه داد: در دنیای امروز، دانایی یکی از محورها و شاخصهای اصلی پیشرفت و تعالی هر جامعه به شمار میرود و سنجش سطح دانایی به میزان تولید و مصرف اطلاعات و گسترش دانایی به دسترسی سریع و آسان به منابع علمی موثق وابسته است؛ هم چنین دانستههای ما با مطالعه منابع اطلاعاتی موجود و یا بنا به پژوهشهایی که خود انجام میدهیم، به دست میآید.
مدیر مدرسه علمیه ی خواهران کلاردشت با اشاره به اینکه تحقیق، کوششی برای یافتن بهترین راهکارهای ممکن جهت حل مشکلات موجود در عرصههای زندگی است، تصریح کرد: پژوهش فعالیتی منسجم برای رسیدن به شناختی روشنتر از مفاهیم پیرامون ما و یکی از محورهای مهمی است که ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور به شمار میآید؛ به همین خاطر بدون پژوهشی دانش بشری افزایش پیدا نکرده و دچار سکون و رکود خواهد شد و امور آموزشی نیز از پویایی و نشاط لازم نیز برخوردار نخواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: برای ترقی و پیشرفت هیچ روشی بهتر از تحقیق و پژوهش نیست از جمله وظایفی که در این زمانه ی پر آشوب و فتنه دشمنان از هر سویی بر ما تاخته و شبهاتی را وارد جامعه می کنند بحث تبلیغ مکتوب که همان پژوهش، تحقیق و نویسندگی است و مجهز شدن به سلاح تقوا و پژوهش بوده تا بتوانیم جواب گوی سؤالات نسل جوان باشیم.
استاد حوزه در ادامه اظهار کرد: حوزه های علمیه باید کاری کنند که دین خدا در بین مردم مورد رغبت و شوق قرار گیرد، و آن را آن طور که خدا خواسته است، به مردم ارائه دهند این هم احتیاج به تحقیق، نوآوری، روشنفکری و دوری از هوا و هوس های دنیایی دارد.
بحر کاظمی در رابطه با اینکه اساتید و طلاب باید پژوهش محور باشند بیان کرد: منظور از رویکرد پژوهشمدار در آموزش آن است که در همه سطوح و مقاطع آموزشی، شیوههای تدریس به گونهای باشد که طلاب به مطالعه کتابهای درسی اکتفا نکرده و خود با بررسی منابع موجود در موضوعهای درسی، به گسترش دانش خویش بپردازند. در رویکرد پژوهشمدار،چگونه آموختن را میآموزند و قادر خواهند بود که به شیوهای علمی دانش خود را توسعه بخشند.
وی افزود: در عالم طلبگی، طلبه باید دو بال داشته باشد یکی بال علم است و دیگری بال پژوهش. برخی در میان طلاب تنها به تدریس فارغ از پژوهش و تألیف می پردازند و برخی بر عکس تنها به پژوهش که ادله هیچ یک چه بسا قانع کننده نیست بلکه طلبه باید هر دو را دارا باشد.
استاد حوزه بیان کرد: طلاب باید چشم انداز درستی از تحصیل خود داشته و از پایه اول قوی شروع کنند تا زمینه تدریس ، تالیف و غیره آنها در آینده فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: برای موفقیت در امر پژوهش باید با تشویق و ترغیب طلاب ، انگیره در آنها ایجاد کرد تا با استفاده از منابع موجود و بهره گیری از اساتید به امر تحقیق بپردازند.
موضوع: "اخبار مدارس"
خانم ساداتی کارشناس مذهبی گفت: طلاب به عنوان سربازان امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) مسئولیت خطیری نسبت به زمینه سازی ظهور دارند.
خانم سیده رقیه ساداتی در جمع طلاب مدرسه علمیه الزهرا(سلام الله علیها) ساری ضمن تبریک اعیاد ربیع الاول و ایام تجدید عهد و پیمان با بقیه الله اعظم بیان کرد: آغاز دوره امامت امام مهدى(عجل الله تعالی فرجه الشریف)، از حوادث مهم و حساس تاریخ تشیع است و باید مورد توجه شیعیان عالم به خصوص در شرایط حساس کنونی قرار گیرد.
بیان افزود: مسئله امامت و جانشینى پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله وسلم)، همواره به عنوان یکى از مباحث مهم اعتقادى مسلمانان در طول تاریخ مطرح بوده است.
کارشناس دینی ابراز کرد: اهداف نزول کتاب هاى آسمانى و ارسال پیامبران الهى در دیدگاه شیعه، هنگامى به طور کامل تحقق مى یابد که ختم نبوت با نصب امام معصوم همراه باشد.
وی تصریح کرد: امام همه ویژگى هاى پیامبر به جز دریافت وحى را داراست که با ولایت تکوینى (قدرت بر تصرف در نظام هستى) و ولایت تشریعى(تبیین و تفسیر آیات و احکام الهى) و از بین بردن نارسایى هاى موجود، زمینه را براى رسیدن انسان به کمال معنوى فراهم مى کند.
خانم ساداتی، اطاعت از اولی الامر را همتراز با اطاعت از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) برشمرد و اعلام کرد: تمام فعالیت های ما باید تحت اوامر امام حی و حاضر مان بوده و تسلیم اوامر الهی باشیم ویکی از وظایف ما شیعیان در این برهه زمانی، دعا برای تحقق ظهور حضرت است که آثار و برکات زیادی شامل حال انسان می شود.
وی با اشاره به آثار و برکات دعا برای ظهور حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) گفت: نجات بخشی از هلاکت، کوتاه شدن دوران غیبت، رسیدن به نعمت های پایدار دنیایی، لیاقت دریافت نعمت های دیگر، رسیدن جامعه به کمال و رشد عقلی از جمله این آثار است.
کارشناس مذهبی اظهار کرد: شما طلاب به عنوان مبلغ و محقق باید دو کار مهم خودسازی و دگر سازی را سرلوحه زندگی خود قرار دهید تا بتوانید سربازانی خوبی برای حضرت باشید.
مدیر مدرسه علمیه الزهرا(سلام الله علیها) ساری گفت: سالروزآغاز امامت امام عصر( عجل الله تعالی فرجه الشریف) ایام حیاتی و مهم در تاریخ شیعه است.
فاطمه طالب زاده در گفت و گو با خبرگزاری کوثر از مازندران ضمن تبریک آغاز امامت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه و الشریف) بیان کرد: نهم ربیع الاول یادآور روز شکوهمند آغاز امامت امام عصر عجل الله و ایام حیاتی و مهم در تاریخ شیعه است.
وی افزود: طبق اعتقاد ما شیعیان اگر لحظه ای عالم از حجت خدا بی بهره باشد، زمین و هر آنچه را در درون خود دارد نابود و هستی به نیستی تبدیل می شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه بر اساس سیر تاریخی از زمان حضرت علی(علیه السلام) تا امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) شیعیان توفیق درک حضور و امامت و زعامت امامان را به خوبی نداشته و یا کم بهره بوده اند.
وی خاطر نشان کرد : در دعای عهد از خداوند خواهیم که ما را جز یاران و کمک کاران ایشان قرار بدهد لازمه این وفای به عهد این است که انسان با تمام وجود قدم بردارد یعنی این که من خود را بدهکار امام بدانم نه طلبکار و گام هایی که بر می دارم در مسیر گام ورضای آن امام همام باشد.
هادی اسفندیاری، کارشناس مسائل دینی خبر داد: حوزههای علمیه با توجه به هجمه وسیع رسانهای دشمن برعلیه اصول انقلاب و ارزشهای اسلامی، باید حضور بصیرانه در جامعه داشته و مراقب شانتاز آنها باشند.
هادی اسفندیاری کارشناس دینی در مدرسه علمیه خواهران حضرت نرجس(سلامالله علیها) ساری، با اشاره به روایت معروف«ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجات» بیان کرد: اباعبدالله(علیهالسلام) همان چراغ است که مسیر را برای انسان روشن کرده تا دچار آسیب نشود و همان کشتی نجات برای رهایی از هر بحران است؛ ازاینرو قوانین وضعشده در جامعه در شرایط کنونی نباید بین ما و اهلبیت(علیهمالسلام) فاصله ایجاد کند، چون عشق به امام حسین(علیهالسلام)، آن بزرگمرد تاریخ، حرارت قلبها بوده و تا قیامت سرد شدنی نیست.
وی با اشاره به بحرانهای سالیان گذشته افزود: اگر متد رفتاری مواجهه با بحران را در طول سالیان گذشته مورد آزمونوخطا قرار دهیم، متوجه خواهیم شد که در برخورد با حوادث، نیاز به تصحیح رفتار داریم تا بتوانیم بحرانهایی از قبیل محیطزیست، مسئلهی آب، نابود شدن ذخایر نفتی، مسئلهی سلامت، کیان اخلاق خانوادهها و غیره را مدیریت کنیم.
وی با اشاره به مقاله دکتر حسینی عضو هیئتعلمی دانشگاه راجع به بیماری منحوس کوید 19 اظهار کرد: بسیاری از مبتلایان به کرونا ویروس بستری نشده و گذرشان به آی سی یو نمیخورد و فوت نمیشوند؛ اما این بیماری به دلیل اینکه از ابتدا به همراه ترس و وحشت بود و در سطح جهان در حال گسترش است، نگرانیهایی را برای مردم جهان به همراه داشته است.
کارشناس دینی تأکید کرد: رعایت اعتدال در بهداشت حکم عقل است، اما رعایت افراطی خودش تولید بیماری میکند؛ وقتی ما دائم محیط را ضدعفونی میکنیم، درواقع میکربهای همزیست محیط را نیز، از بین میبریم که وجودشان لازم است؛ بسیاری از بیماریهایی که فرزندان ما دچار آن میشوند مانند حساسیت به خاک و یا آبوهوا؛ در کشورهایی چون آفریقا و یا افغانستان باوجود رعایت کم مراقبتهای بهداشتی، این امراض کمتر دیده میشود.
وی با اعتراض به تناقضات موجود در سخنان برخی از اعضای کمیته کشوری ستاد مقابله با کرونا، گفت: اگر به قرنطینه اعتقاد ندارید، چرا در مصاحبه بعدی گفتهشده که باید قم قرنطینه شود؟ شهری که حتی فرودگاه نداشته و به لطف مسئولین ساخت فرودگاه آن در حد یک خاک باقیمانده است.
اسفندیاری در ادامه با اشاره به اهمیت رسانه تصریح کرد: در عصر ظهور، دنیا در یک اتاق کوچک جای میگیرد که طبق تفاسیر، همان فضای مجازی است؛ متأسفانه ما در جنگ رسانه ضعیف عمل کرده که این امر، جامعه را دچار بحران میکند چراکه در حال حاضر ادامهی زندگی فرزندان ما و نسل آینده با اینترنت است، آیا آموزش این فضا را به آنان دادهایم و صحیح است که به آنان گفته شود سؤالات ذهنی خود را با جستجو در اینترنت پیدا کنید درحالیکه آموزش ندیدهاند؟ اگر به کودک آموزش ندهید او از غیر شما پاسخ خواهد گرفت.
کارشناس مسائل دینی خاطرنشان کرد: حوزههای علمیه باید مواظب شانتاژ رسانهای باشند، حضرت علی (علیهالسلام) در محراب مسجد به شهادت رسید ولی آنقدر دشمن تبلیغات کذب و جعل کرده بود که بسیاری از بودن امیرالمؤمنین در مسجد تعجب کرده و میگفتند مگر علی(علیهالسلام) مسجد میرفته است.
معاون فرهنگی مدرسه علمیه خواهران شهید مطهری تنکابن گفت: شهادت بالاترین پاداش و مزد مجاهدان فیسبیلاللَّه است.
خانم مریم السادات مینویی در جمع طلاب مدرسه علمیه خواهران شهید مطهری تنکابن بیان کرد: مردن، واقعیتی غیر قابل انکار و سرنوشت اجتنابناپذیر هر یک از ما بوده و شهادت، مرگ انسان های زیرک و هوشیار است که جان خود را در راه خدا و ارزشهای دینی فرا کرده و جایگاه بالائی نزد پروردگار خود دارند.
وی اظهار کرد: جسم و جان متاعی است که بالاخره از دست ما خواهد رفت؛ ولی این متاع به دوگونه می رود، یکی که آن را گم کنیم و دیگر اینکه آن را بفروشیم. کدام بهتر است؟ گروهی که در راه خدا کشته نمی شوند، جانشان را گم کرده و در مقابل، چیزی در دست ندارند و آن ها که این متاع را در راه پروردگار خود می دهند،کسانی هستند که جان را فروخته و در عوض چیزی گرفته و مصداق آیه مبارکه «اناللَّه اشتری منالمؤمنین انفسهم و اموالهم بانّ لهم الجنّة.» هستند.
معاون فرهنگی مدرسه علمیه شهید مطهری تنکابن ضمن تقدیر از مادران، خواهران و همسران ایثارگران ادامه داد: اگر بصیرت ایثار و معرفت بالای معنوی در خانواده شهداء و صبر زینب گونه زنان در جنگ تحمیلی، فتنه ها و در حمایت از مدافعان حرم نبود، رزمندگان نمی توانستند با آرامش و قوت قلب بالا به حماسه آفرینی بپردازند.
وی با اشاره به عظمت شهید و شهادت خاطر نشان کرد: شهداء و ایثار گرانی همچون سردار سلیمانی ها ، حججی ها و دیگر عزیزان رزمنده همچون ستارگان درخشانی هستند که می توانند عالمی را روشن کنند.
وی تصریح کرد: شهید، وجود عظیم و حقیقت شگفتآوری دارد و ما چون به شهدا عادت کرده و گذشت، ایثار و فداکاری آن ها را زیاد دیدهایم، عظمت این حقیقت نورانی و بهشتی برایمان مخفی مانده است؛ مثل عظمت خورشید و آفتاب که از شدّت ظهور، برای کسانی که دائم در آفتابند، پنهان می ماند.
مینوئی خاطر نشان کرد: انسانی که جان خود را در راه خدا می دهد، در حقیقت در لحظهی نیاز و در آن وقتی که دین و راه خدا به آن ها نیاز دارد لبیک گفته و در این راه از راحتی، زن، بچه و آسایش و امتیازات مادّی صرفنظر می کند، بنا براین پاداش الهی را - که همان شهادت است – به آن ها اهدا می شود و این نشان دهندهی عظمت مجاهدت اوست و شهادت بالاترین پاداش و مزد جهاد فیسبیلاللَّه است.