با توجه به مباحث قبل در خصوص انواع مزاجها، در اين نوشته شما را با يك نوع ديگر از مزاجها و علائم آن آشنا مي كنيم؛ اميدوارم مورد استفاده طلاب قرار گيرد.
«نشانه های غلبه بلغم»
نشانه های غلبه بلغم: سفیدی، نرمی و سردی پوست بدن، دیر هضم شدن غذا، رقیق بودن آب بینی،کم حواسی، زیادی بول، دفع بول با فشار زیاد و حجم بسیار، سستی و بی حالی، بی حس بودن بدن، سفید شدن موی سر و ریزش آن قبل از موعد پیری، درد معده و درد پشت، گرفتگی ماهیچه های پشت،کمر درد، پادرد، زانو درد، فلجی، لک و پیس، رعشه، ضعف مثانه، ترش شدن دهان، به وجود آمدن لک سفید در چشم، ضعف بینایی، تنگی نفس، تپش قلب به خصوص هنگام بیدار شدن از خواب.
غلبه ی این خلط فوق العاده خطرناک است و انسان را دچار بیماریهای صعب العلاجی مانندMS)) می کند.
«غذاهای مفید برای افراد بلغمی مزاج»
تمام غذاهای گرمی بخش از قبیل گوشت شتر،گوسفند،کبوتر،سار،گنجشک،بوقلمون کباب شده و از میوه جات:همه میوه های رسیده و شیرین،از ادویه جات:هل،دارچین،زنجبیل،زعفرانجوز هندی،فلفل سیاه و فلفل سفید،سیر،موسیرو از ریشه ها:چغندر، شلغم،هویج، کلم قمری،ترب سیاه و سفید و از سبزیجات:کلیه سبزیجات گرم مانند:انواع کلم، ساقه کرفس، نعناع، ریحان، جعفری، ترخون، تره و شوید و از حبوبات: نخود، گندم، لوبیا چیتی، لوبیا کشاورزی یا کپسولی، عدس و لپه.
در صورت استفاده از سایر حبوبات و غلات، بهتر است از ادویه جات گرم مانند:زیره سیاه،زیره سبز،زنجبیل، دارچین، هل، زعفران و کمی زرد چوبه استفاده شود.
از بذرهای ملین مانند:تخم ریحان،تخم شربتی،خاکشیر و بارهنگ استفاده کرد.
از خشکبار:بادام، گردو، فندق، پسته،کنجد،ارده مفید است و از عسل و شیره خرما می توان مصرف کرد.
استفاده از این نوع مواد غذایی بسیاری از بیماریها مانند:بیماریهای رماتیسم و سایر بیماریهای صعب العلاج را درمان می کند.اکثر افراد مبتلا له این بیماریها از طبع سرد برخوردار هستند.
«غذاهای مضر برای افراد بلغمی مزاج»
تمام مواد لبنی،مانند:شیر، ماست، دوغ،کره، سرشیر، خامه، پنیر و کشک برای افراد بلغمی مزاج مضر است.ترشی جات، سرکه، شور، برنج سفید، عدس، سیب زمینی، آب یخ، انواع نوشابه، چای، قهوه، نسکافه، سوپ جو، آش جو، میوه جات ترش و کال، نارنگی، کیوی، گرمک، خیار پوست کنده، قارچ، ماش، جو، گوشت گاو و گوساله، انواع گوشت سفید، سس، رب، گوجه فرنگی، پرخوری، غذاهای فریزر شده و غذاهای زودپز شده، کدو خورشتی، کلیه غذاهای ساندویچی، شیرینی جات قنادی، کلیه غذاهای سردی بخش، استفاده از چند نوع غذا با هم، نوشیدن مایعات همراه با غذا و یا بلافاصله بعد از آن، آش رشته، ماکارونی و کلیه تنقلات مصنوعی،
بلغم همان سیستم ایمنی بدن است که با این نوع تغذیه ضعیف می شود و در نتیجه، بدن آدمی در مقابل انواع پارازیت ها آسیب پذیر می شود.
بهترین درمان برای اینگونه اشخاص استفاده نکردن از غذاهای نامبرده است.
جالب بود موفق باشید.