جلسه اخلاق عمومی با موضوع علامت های مؤمن در مدرسه الزهرا(س) کلاردشت برگزار شد.
سید زهرا میر تبار،معاون فرهنگی مدرسه در این جلسه با توجه به موضوع بحث اظهار داشت: امام سجاد(ع)فرمود: علاماتٌ المؤمن خمسٌ
1. الورعُ فی الخلوت:پرهیزگاری در خلوت
2. الصدقُ عندالخوف: راستگویی در هنگام ترس
3. الصدقةُ فی القِله: صدقه دادن در کمی
4. الحلمُ عند الغضب: بردباری در برابر غضب
5. الصبرُ عند المصیبة: صبر به هنگام مصیبت
وی افزود: در بعضی از روایات، ائمه-علیهم السلام-صفات خوب شیعه را برای ما الگو قرار دادند. شخصی که کار خوبی انجام می دهد، بخشش می کند،کمک می کند و …اما مسلمان و اهل نماز و روزه نیست، بخشش او تخفیف عذاب او می شود، ولی چون ریشه ایمانی ندارد، ارزش ندارد. اعمال نیک اگر با ایمان خدا همراه باشد ارزش دارد چرا که قوت ایمان منشأ کار خوب است
میر تبار گفت: سه نوع اخلاق داریم:
1. اخلاق برای مادیات: طبیبی که بیماری را معالجه می کند. اینقدر مهربان است که اگر از پزشک سؤال کنیم. چرا اینقدر مهربانی؟جواب می دهد اگر نباشم نمی توانم مراجعه کننده داشته باشم. اینگونه آدم ها هدفشان دنیایی است .
2. اخلاق برای اخلاق: فردی دست نیاز مندی را می گیرد، و از این کار خوشش می آید و چون به این کار علاقه دارد تکرارش می کند.
3. اخلاق برای خدا: هر کاری انجام می دهد بخاطر ایمان به خداست و نظرش فقط خداست و هدفش هدف خدایی است. انگیزه وقتی انگیزه خدایی باشد ارزش دارد ائمه به دنبال کار خوب همراه با انگیزه های الهی هستند.
وی تصریح کرد: آیا پنج علامت مؤمن در ما وجود داردکه اولین علامت آن پرهیزگاری در خلوت بود ؟آیا در جمع پرهیز از گناه کردم،در خلوت هم می کنم؟ چون می دانم که اگرخلق خدا نبیند خدا ناظر است پس مؤمن این گناه را انجام نمی دهد .
دومین علامت راستگویی در هنگام ترس است. سومین مورد صدقه دهد
کسی که ایمانش ضعیف است اموالی که در دستش است حتی کم آن را صدقه دهد.
چهارمین علامت: بردباری در هنگام غضب می باشد:.
و علامت پنجم آن نیز صبر در برابر مصیبت می باشد.
اعمال نیک اگر با ایمان خدا همراه باشد ارزش دارد