از ترکیب عناصر اربعه،یعنی آتش،هوا،آب و خاک،حالت خاصی در انسان به وجود می آید که خصوصیات همه آن عناصر را دارد ولی گاه به خاطر وراثت و شرایط اقلیمی،مانند آب و هوا،دما و نوع تغذیه بعضی از این عناصر موجود در بدن آدمی بر دیگری غلبه می نماید و همین امر موجب می گرددبدن آدمی گرایش به حالتهای اسیدی یا قلیایی و یا حالتی بین این دو پیدا کند که آن را «طبع»می نامند.
شناخت طبع بر هر فردی لازم و ضروری است؛و از طریق آن می توان بسیاری از مشکلات که معمولاً برای انسان پیش می آید پیشگیری کرد.
انسان با شناخت طبع خویش و با رعایت تغذیه وخوراک مناسب می تواند تا حدود زیادی خود را بیمه نماید و از بسیاری از بیماریها مصون بدارد.
انسانها را از نظر طبع به سه گروه عمده تقسیم می کنندکه عبارتند از:1)دارای طبع گرم2)دارای طبع سرد3)دارای طبع معتدل
افراد دارای طبع گرم
این افراد به طور معمول دارای بدنی گرم اند و با خوردن غذاهای گرمی بخش دچار مشکل می شوند، صورت آنها جوش می زند،بدنشان داغ می شود،گهگاه دچار خارش پوست می شوند،پوست سرشان تولید شوره می کند و دچار عطش می شوند.
عنصر آتش در این گونه افراد غلبه دارد و دمای بدنشان نسبت به سایر افراد بیش تر است،معمولاً حدودنیم تا یک درجه تب دارند،زود عصبی می شوند ولی در مجموع خونگرم و خوش برخوردند.
افراد دارای طبع سرد
اکثریت مردم جهان از طبع سرد برخوردارند.این افراد معمولاًدارای پوست سفید هستند و یکی از علتهای مهم آن،فعال بودن سیستم بلغم یا لنفاتیک است.این افراد میل زیادی به لبنیات،به خصوص ماست دارند و زودتر از بقیه دچار بیماری نقرس و رماتیسم می شوند،پرخواب هستند و به راحتی نمی تواننداز رختخواب جدا شوند،غذایشان دیر هضم می شود،عموماً سست و لخت اند و شاداب نیستند،استعداد چاقی در آنها زیاد است،موی سرشان زودتر از موعد مقرر سفید می شود ومیریزد،معمولاً انسانهای خوش مشرب و خوشگذرانی هستند و دیرتر از بقیه عصبی می شوند، افرادی که از طبع سرد برخوردارنداگر رعایت حال خود را نکنند زودتر از دیگران دچار بیماریهای صعب العلاج از قبیل بیماری ام اس(MS) ،بیماری إی ال اس(ALS)می شوند.
افراد دارای طبع معتدل
افرادی که دارای چنین طبعی هستند معمولاً بین گرم و سرد قرار دارند.تعداد این افراد در جامعه نسبت به سایر طبع ها کم است.چنین افرادی نسبت به غذا حساسیت زیادی نشان نمی دهند و معمولاً هر نوع غذایی با طبع اینگونه افرادسازگاری دارد و نسبت به بقیه مردم کمتر دچار بیماری و کسالت می شوند .
اما افرادی که دارای چنین طبعی هستند در دراز مدت دچار بیماریهای سختی می شوند و دلیل آن هم این است که غذا روی چنین افرادی به سرعت تأثیر نمی گذارد و همین امر باعث می شود که سموم به مرور در بدن آنان جمع شود و در دراز مدت تأثیر خود را بگذارد.
منتظر خبرهای بعدی ما باشید
ارسال مطلب از مدرسه فاطمه الزهراء(س) قائمشهر