به همت معاونت فرهنگی حوزه علمیه حضرت نرجس سلام الله علیها ساری، نشست فرهنگی با رویکرد پاسخ به شبهات روز برگزار گردید.
دکتر رنجبر استاد حوزه و دانشگاه در این نشست پیرامون شبهه ترویج تفکر ولایی ترویج کهنه گرایی یا …؟ گفت: مسیحیان پس از عصر رنسانس به دلیل فشار و حاکمیت کلیسا با عصر رنسانس به دلیل فشار و حاکمیت کلیسا با دو رویکرد سکولار و لائیک مواجه شدند و با این ذهنیت و نیز با هدف استثمار فکری، فرهنگی و عقیدتی جوانان مسلمان که در پس توطئه های فرهنگی آنان در اتاق فکرشان شکل می گیرد سعی در شبهه افکنی در اذهان نموده تا با بمباران سوال، آنان را مردد و سپس به مرز بی اعتقادی و بی یقینی بکشانند و اینچنین مقدمات سقوطشان را فراهم کنند.
وی گفت: رجوع ما به تاریخ صدر اسلام در مسایل و وقایع مختلف و نیز انتخاب الگوهایی که در چند صد سال پیش می زیستند همچون ائمه و اهل بیت علیهم السلام موجب شده تا آنان با اصطلاحاتی چون تاریخ مصرف گذشته و کهنه گرا، مبانی اعتقادی ما را زیر سوال گیرند.
وی در پاسخ به این دسته از افراد که بسیاری از آنان رویکرد پان ایرانیست نیز دارند گفت: اگر حضرت فاطمه سلام الله علیها و اهل بیت علیهم السلام در 1400 سال پیش می زیستند، کوروش که در 2500 سال پیش می زیسته؟! اگر آن کهنه گرایی است پس این چیست؟
وی گفت: ما نیز اعتقاد به نو شدن داریم. ما نیز معتقدیم تغییر باید اتفاق بیافتد. باید به روز و به اصطلاح آپدیت بود به شرطی که این تغییر تحت کنترل و حساب شده باشد . ما در زمان متوقف نشده و به روزیم. نشان به آن نشان که اجتهاد داریم و مبنای اجتهاد پاسخگویی به مسایل مستحدثه است. حتی سخنرانی خطبا در نماز جمعه نیز به روز و تحلیلی است. خروجی های ما تکراری نیستند. فقط اصولمان ثابت است مانند خانه ای که ستونهای ثابت دارد ولی دکوراسیون داخلی آن مطابق مقتضیات زمان تغییر می کند.
وی در پاسخ به تمام کسانی که دینمان را تاریخ مصرف گذشته می خوانند گفت: اسلام تنها دینی است که تمام ابتلائات زندگی بشر و نسل جوان در آن حکم و برنامه دارد و این یهودیان و مسیحیان و … هستند که تاریخ مصرفشان تمام شده و باید به اسلام بگروند.
این یهودیان و مسیحیان هستند که تاریخ مصرفشان تمام شده