خانم دکتر طباطبایی(همسر گرانقدر سید احمد خمینی) در جمع طلاب مدرسه الزهرا(س) گرگان به تبیین شخصیت زن پرداخت و بیان داشت: زن مظهر جمال الهی است، هم مظهر قابلیت است و هم مظهر خالقیت و خلق آخر، که خداوند در مورد خلقت انسان بیان می کنند ( وانشاناه خلق آخر) همه در وجود زن تحقق پیدا می کند. همچنین در روایتی از پیامبر داریم که سه چیز محبوب من است که از جمله آنها، زن می باشد. پس از این جهت زن یک امتیازی دارد که شاید مرد ندارد. علاوه برآن تعبیر ظریف و لطیفی که پیرامون حدیث کساء وارد شده که جمع شدن بزرگان در زیر رداء و کساء بیانگر این می باشد که از طریق فاطمه (س) آن ولایت کلیدی محمدیه به امامان و نسل او منتقل می شود و همه ی اینها نشان از این دارد که بفهمیم یک زن در نظام آفرینش چه اندازه تاثیر دارد تا آنجایی که همه انبیاء و اولیاء پشت سر او وارد بهشت می شوند.
وی با اشاره به جایگاه و مقام و منزلت حضرت فاطمه زهراء(س)، ایشان را الگوی کامل عینی و عملی دانسته و تصریح کرد: در روایتی از پیامبر (ص) آمده که می فرمایند: ( اولّ شخص یدخل فی الجنه فاطمه) اولین کسی که وارد بهشت می شود فاطمه زهرا(س) می باشد. روزی که همه حقایق آشکــــار می شود، روزی که همه انــــبیاء و اولـــــــیاء وارد بهشت می شوند، حضرت زهرا(س) مقدم است؛ یعنی حضرت آدم که خداوند در مورد ایشان می فرمایند: وَ علّم آدم اسماءَکلّها، شخصیتی که خداوند همه حقایق عالم هستی را به او تعلیم داد و نیز ائمه دیگر، همه آنها می ایستند تا حضرت فاطمه زهراء(س) وارد بهشت شوند حتی پیامبر اکرم (ص) که به عنوان عقل و نور کامل است نیز بعد از این بانوی بزرگوار وارد بهشت می شود. این نشانگر عظمت مقام و منزلت ایشان است و اشاره به این مطلب دارد که ایشان مظهر خالقیت هستند و می توانند واسطه باشند و با تمسک و توسل به ایشان ، بتوان راه کمال را طی کرد.
طباطبایی در ادامه با بیان برخی صفات و ویژگی های حضرت زهرا(س) از جمله صدیقه بودن ایشان اشاره داشتند و تصریح نمودند: صدیق به معنای راستگوست و در اصطلاح صادقان کسانی هستند که زبانشان از دل خبر دهد .در آیات قرآن خداوند خطاب به مومنان می فرمایند:( یا آیها الذین آمنوا اتقوا الله …….. و کونوا مع الصادقین) ای کسانی که ایمان آورده اید تقوای الهی پیشه کنید و با صادقان همراه باشید. مصاحبت با صادقان آنقدر اهمیت دارد که خداوند در آیات خود بدان متذکر می شود ، چرا که مصاحبت با افراد تاثیرات وضعی در روحیه و تربیت افراد دارد.در وایات نیز تاکید بر این مطلب شده است از جمله از پیامبــــــــر اکرم(ص) روایت شده که می فرمایند: کسانی به من نزدیک ترند و از شفاعت من برخوردارند که یکی از ویژگی های بارز آنان ، اصدقکم لسانا باشدولازم به ذکر است زمانی می توان از شفاعت معصومین در آخرت بهره مند شد که از هدایتشان در دنیا بهره برد. به تعبیر امام خمینی (رحمه الله) : قطعا ما به شفاعت آنان نیاز داریم اما شفاعت آنان در آخرت بعد از هدایتشان در دنیاست، یعنی باید زندگی خود را به تناسب دستورات آنها ترتیب دهیم.آن وقت هست که مورد شفاعتشان قرار می گیریم.در زمینه کسب و تحصیل صفت راستگویی نیاز به مشارطه ، مراقبه و محاسبه می باشد.کسب و تحصیل این ویژگی تا آنجاست که در روایات بسیار به آن تاکید شده است.و حتی معیار شناخت و سنجش آدمی بشمار می رود.از جمله در روایتی از امام صادق (ع) آمده که می فرمایند: از نماز و روزه مردم فریب نخورید، به راستگویی و امانت داری آنان توجه نمایید.البته این برداشت نشود که نماز ارزش ندارد، نماز ستون دین است ، بلکه مراد این است که نماز گزار واقعی ، راستگو و امانت دار است و لذا نماز با دروغ و خیانت قابل جمع نیست.در کلام عرفا نیز بر این مهم تاکید شده تا آنجا که برای رسیدن به کمال ، صدق را شرط راه می دانند و صادقان در تعبیر عــــرفا کسانی هستند که اسرارشان از حضرت حق خبر می دهد و حضرت صدیقه ی زهراء(س) شخصیتی است که سخنش بیان و معرفی حق است. او کسی است که خدا را به تمامه درک کرده و شناخته و به دیگران نیز می شناساند.
عروس امام خمینی در ادامه افزود: علاوه بر معنای ظاهری صدق که عبارت است از تطابق زبان و دل ، در کلام شیخ عبدالله انصاری (رحمه الله) معنای عمیق تری را ملاحظه می کنیم که بیشتر می تواند صدیقه بودن حضرت زهراء(س) را بازگو نماید و آن عبارت است از: حقیقت چیزی ، بطوری که آثار، استعداد و کمالات وجود خودش را شکوفا کرده باشد، یعنی اگر انسان نماینده ی خداست و اگر خداوند کمالاتی در وجود انسان نهاده، انسانی صادق خواهد بود که بتواند کمالات نهفته درون خویش را به فعلیت برساند.
خانم طباطبایی در پایان خطاب به همگان بر تحصیل فضایل اخلاقی با تاسی از سیره فاطمی تاکید و توصیه نموده و خاطر نشان کرد: جهت فعلیت بخشیدن به کمالات درونی ، قابلیت نیاز است و با استمداد از خداوند و تمسک به سیره ائمه اطهار (ع) به مقامات عالی ، من جمله به مقام صدق دست یابند.
با سلام عرض تسليت به مناسبت وفات `°۩·¤.قهرمان عاشورا¸.¤·۩°´
التماس دعا ياعلي