حضرت آيت الله نورمفيدی نماينده محترم ولي فقيه در استان گلستان و موسس مدرسه الزهرا(س) گرگان در جمع طلاب، اساتيد و كاركنان اين مدرسه به بحث پيرامون بهترين اعمال و بهترين نيات پرداخته و كلام خود را با فرازي از دعاي امام زين العابدين كه مي فرمايند: و انتهي بالنيّتي الي احسن النيّات و بعملي إلي أحسن الاعمال آغاز نمود.
ايشان در مباحث خود با استناد به آيات و روايات به توضيح و شرح پيرامون چند مساله اساسي از جمله، نقش عمل در رابطه با ايمان و اعتقاد انسان، همچنین تاثير عمل بر ايمان و مراتب اعمال و معيارهاي بهترين اعمال پرداختند.
وي در سخنان خود ضمن اشاره بر تاثير ايمان در اعمال انسانها ، به ارتباط اعمال بر روي ايمان خاطر نشان نموده و در اين زمينه با استناد به آيه ده سوره فاطر كه مي فرمايند: إليه يصعّد كلم الطيب و العمل الصالح يرفع، عمل صالح را موجب بالا رفتن ايمان دانسته و بيان داشت: اگر ايمان 50 درجه انسان را به خدا نزديك نمايد، عمل صالح اين درجه را به 70 مي رساند. ايمان و عمل صالح با توجه به آيات قرآن كريم با هم مطرح مي شود و همين امر نشانگر اين است كه عمل بسيار نقش سازنده دارد.
آیت الله نورمفیدی با استناد به روايتي از امام هادي (ع) كه فرمودند: الناس باموالهم في الدنيا و باعمالهم في الاخره ، بار ديگر بر نقش اعمال انسان در آخرت تاكيد نمود و همچنين به روايتي از پيامبر (ص) در اين باره پرداختند كه فرموده : دوستان شما سه دسته اند 1) مال 2) فرزندان و خانواده 3) اعمال و همه اینها بيانگر اين مطلب است كه عمل در ايمان ، هم در دنيا و هم در آخرت نقش بسزايي دارد.
وي در ادامه با استناد به آيه 2 سوره تبارك بر درجات و مراتب اعمال پرداخته و منظور از عملي كه باعث بالا رفتن ايمان و همچنين تقويت آن مي باشد را احسن الاعمال دانستند و جهت تشخيص اين عمل كه چگونه به آن دست يابيم بر شناخت فلسفه عزاداري امام حسين (ع) اشاره داشته و اعلام داشت: بايد به حقيقت عزاداري معرفت پيدا شود تا حق آن را به جا آوريم و صرف شركت در اين مجالس ، باعث تحرك و خاموشي آتش در آخرت نخواهد شد بلكه بايد نسبت به حضرت كه چراغ هدايت مي باشد ، شناختــي صحيــح پيدا نماييم تا بتوانيـم در ضلالت و گمراهي و سردر گمي از نور ايشان بهره مند شويم و اين امر جز با ميزان قرار دادن حضرت و سنجيدن خود در اخلاق و اعمال و ايمان با ايشان ميسر نخواهد گشت.
آيت الله نورمفيدي در ادامه سخنان خود بر فلسفه زيارت و حقيقت و جايگاه آن به بحث پرداخته و خاطر نشان نمودند: بايد دغدغه ما نسبت به معصومين و در خواست از ايشان، دغدغه هاي معنوي باشد؛ هرچند انسان دغدغه هاي بسياري داشته و خواهد داشت ولي مهمترين دغدغه مومن ايمان اوست.
وي افزود: زيارت ارتباط روح انسان با روح ائمه و اتصاف به صفات آنان است و زدودن و برطرف نمودن عيوب خود و حركت در مسير ائمه را حقيقت زيارات و عزاداري ها می باشد.
وي در ادامه گفت: مساله نيت به عنوان يكي از احسن الاعمال است و آن توأم با قصد قربت و اخلاص می باشد و در اين زمينه روايتي از امام صادق كه عبادت كنندگاه را به سه گروه تقسيم كردند وجود دارد كه دسته اي از روي ترس ، عده اي براي رسيدن به بهشت و برخي به خاطر عشق به خدا و حب او، به عبادت مي پردازند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با اشاره به عبادات ائمه معصومين خصوصا سيد و سالار شهيدان، بیان داشت كه مهلت خواستن امام حسین(ع) در شب عاشورا از سپاه مخالف فقط به خاطر عبادت و نماز و استغفاري بوده كه از روي عشق و محبت به محبوب مي باشد.