اولین همایش سراسری ائمه جماعات مدارس استان مازندران با حضور حجت الاسلام ملکی مشاور وزیر و دبیر کمیته همکاری های آموزش و پرورش و حوزه علمیه، آقای دکتر مظفر معاون فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور، حجت الاسلام غفاری مدیر حوزه علمیه خواهران مازندران، آقای قاسمی مدیر کل آموزش و پرورش مازندران و ائمه جماعات مدارس استان در اردوگاه بادله ساری برگزار گردید.
حجت الاسلام مجتبی ملکی، در گردهمایی ائمه جماعات مدارس استان در ساری بر ضرورت گسترش فرهنگ اقامه نماز در مدارس تأکید کرد و گفت: باید از همه ظرفیت های موجود جهت گسترش فرهنگ اقامه نماز در میان دانش آموزان بهره گرفته شود.
وی افزود: حوزه های علمیه در قبال دستگاه تعلیم و تربیت رسالت سنگینی دارندو باید در جهت تبلیغ، تدوین و ترویج تربیت دینی و ارزش های اسلامی در میان دانش آموزان تلاش نمایند..
وی تصریح کرد: طلاب و حوزه های علمیه از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار می باشند که باید در بخش های مختلف از آن ها بهره برد و استفاده نمودن از طلاب تنها برای اقامه نماز جماعت در مدارس کار مناسب ( پسندیده ای)نیست.
دبیر کمیته همکاری های آموزش و پرورش و حوزه علمیه با بیان این که متأسفانه امروز، سبک و سیاق آموزش و پرورش ما وارداتی است، گفت: ما بعد از 35 سال از پیروزی انقلاب اسلامی در رسیدن به اهداف تربیت اسلامی موفق نبوده ایم. و متأسفانه در عرصه پرورش دینی نتوانستیم به موفقیت های مناسب دست پیدا کنیم.
وی نقش حوزه های علمیه در پرورش دینی و تربیت اسلامی دانش آموزان را مهم ارزیابی کرد و گفت: بیش از 43 درصد سند تحول بنیادین بر ضرورت همکاری آموزش و پرورش با حوزه علمیه تأکید دارد.
وی با بیان این که علوم انسانی ما ترجمه افکار غربی است و تراوش آموزه های دینی و وحیانی نیست، تصریح کرد: حوزه علمیه باید در عرصه تربیتی، تبلیغ، پژوهش، آموزش منابع انسانی و تدوین و تعلیم کتب آموزشی باید ورود جدی پیدا کند.
حجت الاسلام ملکی با تأکید براین که امروز مخاطبان اصلی روحانیت باید فرزندان 6 تا 18 سال باشند، گفت: دانش آموزان باید در اولویت فعالیت های تبلیغی طلاب و روحانیان قرار گیرند.
وی خاطر نشان نمود: اگر حوزویان تلاش می نمایند که به آموزش و پرورش ورود پیدا کنند به خاطرشناخت رسالت خود می باشد.
***********************
دکتر مظفر معاون فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور در این همایش بیان داشت: دینداری و دین محوری مهم ترین عامل دور نگه داشتن نسل جوان از ناهنجاری ها و مشکلات اجتماعی می باشد؛ همچنین نماز مهم ترین و مؤثرترین عامل در رشد و کمال انسانی دانش آموزان می باشد.
وی بر ضرورت آشنایی کامل طلاب فعال در مدارس آموزش و پرورش به نرم افزارها و تکنولوژی های روز تأکید کرد و افزود: همان طور که دشمنان از این امکانات روز برای ترویج فرهنگ انحرافی خود در جامعه اسلامی استفاده می کند، مبلغان دینی نیز باید از تکنولوژی روز برای تبلیغ مناسب و اثرگذار مبانی اسلامی بهره گیرند.
معاون فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به این که ارتباط صمیمانه و اجتماعی طلاب با دانش آموزان بسیار مؤثر است، تصریح کرد: آموزش غیر رسمی مؤثر تر از آموزش رسمی است.
وی بر ضرورت تقویت بعد علمی و اطلاعات عمومی ائمه جماعات مدارس تأکید کرد و گفت: یک روحانی مدرسه باید علاوه بر اطلاعات علمی و حوزوی در بخش مسائل روز جامعه نیز از اطلاعات کافی برای پاسخگویی به دانش آموزان برخوردار باشد.
دکتر مظفر با بیان این که ائمه جماعات باید به روانشناسی نوجوانان و جوانان کاملاً آشنا باشند، خاطرنشان کرد: شیوه های دعوت به نماز مهارت است و ائمه جماعات باید نسبت به این شیوه ها اطلاعات کافی را داشته باشند.