افتتاحیه کارگاه آموزشی مهارت های بیان تفسیر مخصوص طلاب سطح 3 حوزه علمیه خواهران مازندران با حضور حجت الاسلام غفاری مدیر منطقه پنج حوزه های علمیه خواهران، دکتر خواجه پیری رئیس کارگروه قرآن بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیاء، آقای مسیب زاده مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش و برخی از اعضاء بنیاد خاتم و طلاب در مدرسه الزهرا(س) ساری برگزار گردید.
حجت الاسلام علی غفاری در این افتتاحیه بیان داشت: پاسداری از کیان اعتقادات و قرآن بر عهده حوزه های علمیه است؛ و تمام تلاش حوزه این است که تمام فعالیت خود را، به خصوص در مسائل علمی، به سمت قرآن سوق دهد.
وی افزود: رسالت حوزه های علمیه این است که تمدن پویای اسلام را به جامعه و حتی به دنیا عرضه نمایند. سنجش ما قرآن است. دانشی که با قرآن سنجیده نشده باشد، هیچ ارزشی ندارد. در زمینه تفسیر قرآن باید به گونه ای عمل نمائیم که تفسیر را خوب بگوئیم، خوب بنویسیم و هم خوب عملیاتی نمائیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ما در دوران انفجار اطلاعات و ارتباطات قرار گرفته ایم؛ باید در این میدان حملات متقابل و متناسب و به روز داشته باشیم. فضای مجازی یکی از بسترهای خوبی است که طلاب می توانند برای اشاعه فرهنگ قرآن و اهل بیت(علیهم السلام) استفاده نمایند.
مدیر منطقه پنج گفت: خواندن دروس حوزوی و اکتفاء به این اندوخته ها کفایت نمی کند. باید احکام و معارف قرآن در جامعه پیاده گردد. متاسفانه یکی از آفات حوزه های علمیه بحث سطح بندی و مدرک گرایی است. پایان درس حوزه، آغاز رسالت و طیب دوّاب بودن است.
دکترخواجه پیری رئیس بخش قرآن قرار گاه خاتم الاوصیاء و موسسه فرهنگی قرآن و عترت تمهید در افتتاحیه بیان داشت: قانون اساسی ما مبتنی بر قرآن است؛ لذا باید قرآن و معارف اهل بیت(علیهم السلام) در جای جای مملکت ما حاکم باشد.
وی افزود: اقدامات زیادی در جهت حاکمیت فرهنگ قرآن در کشور صورت گرفته است؛ اما متاسفانه تا کنون به صورت نظامند به این مباحث پرداخته نشده است. باید کاری کنیم تا مبنای کارها قرآن گردد و مردم نیاز های خود را از قرآن جستجو نمایند.
وی با اشاره به دوره تفسیر قرآن کریم تصریح کرد: موسسه تمهید قم که مربوط به آیت الله معرفت می باشد؛ دوره مهارت تفسیر را در هر استان برای 30 الی 35 نفر از طلاب سطح 3 و بالاتر برگزار می نماید؛ تا علاوه بر این که مهارت مبلغین را در علم تفسیر گوئی قرآن افزایش دهد؛ نیروهای مورد نیاز خود را جهت آموزش مهارت تفسیر به سایر طلاب و… تامین نماید. در حقیقت از طلابی که این دوره و کارگاه آموزشی را با موفقیت گذرانده اند، به عنوان مدرس دوره های بعدی استفاده خواهیم نمود.
رئیس بخش قرآن قرار گاه خاتم الاوصیاء خاطر نشان کرد: دوره مهارت تفسیر قرآن کریم، اولین برنامه عملیاتی است که با همکاری حوزه علمیه خواهران انجام داده ایم . امیدواریم در آینده نزدیک دوره های نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و… را نیز برگزار نمائیم.