به همت معاونت پژوهش مدرسه علمیه الزهرا ( سلام ا… علیها )شهرستان جویبار کرسی آزاد اندیشی با موضوع ” آسیبهای اجتماعی کاهش جمعیت ” در مدرسه علمیه الزهرا ( سلام ا…. علیها ) با حضور سرکار خانم رکنی استاد حوزه و عضو کارگروه افزایش جمعیت در استان برگزار گردید .
در این نشست خانم رکنی با اشاره به آیه صریح قرآن که خداوند در سوره اسراء آیه 31می فرماید : “ فرزندان خود را از ترس فقر نکشید ” ، بیان داشت : در دوران جاهلیت مسلمانان فرزندان خود را از ترس فقر و ناداری از بین می بردند که خداوند آنها را از این کار نهی فرمود ولی امروزه مردم از ترس ” تجملاتی زندگی نکردن ” فرزند خود را می کشند.
وی د رادامه صحبتهایشان با بیان این مطلب که طبق آمار به دست آمده ایران چندین برابر میانگین جهانی در تمام زمینه ها : آب ، برق ، خوراک ، پوشاک ، کالا و …. مصرف داردT گفت : اینکه امروزه خانواده ها از فرزند آوری گریزان هستند دلیلش این است که با آمدن فرزندان بیشتر نتوانند د رآسایش و رفاه بیشتری زندگی کنند ، در حالی که آسایش همیشه با آرامش همراه نیست.
ایشان با اشاره به چالشهای ازدیاد جمعیت آن را به سه بخش فرهنگی ، اقتصادی ، سیاسی – امنیتی تقسیم کرده و هرکدام از چالشها را به طلاب و منتقدین به بحث و تبادل نظر گذاشتند .
یکی از چالشها یی که بیشتر در محور آن بحث گردید چالش فرهنگی بود که طبق مباحث ارائه شده توسط خانم رکنی و صحبتهای منتقدین چالش فرهنگی به ویزه در عرصه رسانه ها و فضا های مجازی بیشتر ین آفت و آسیبهای اجتماعی را بر جای می گذارد که یکی از ساده ترین موارد آن ساخت بازیهای فردی و گروهی ، نرم افزارهای ویژه کودکان و… که مخرب افکار و عقائد فرزندان است چون کودکان در محیط خانه به دلیل نداشتن همبازی سراغ برنامه های تلویزیونی می روند واز شخصیتهای خیالی آن الگو می گیرند. در ادامه خانم رکنی مصادیقی ازآفتهای کاهش جمعیت را بر شمرد که مهمترین آن از بین رفتن مکمل های خانواده(عمو ،خاله،دایی)در چند سال آینده، به هم خوردن سیستم عاطفی خانواده ها ،کاهش نیروی جوان و در نتیجه عدم تولید فکر و کار ،تهدید کاهش مذهب شیعه در ایران….. می باشد.