اخلاص داشتن نیاز به ممارست دارد
برخی تصور می کنند که اخلاص آسان است، در حالیکه اخلاص داشتن در کارها بسیار دشوار است و نیاز به ممارست دارد.
طلاب و دانشجویان باید به این موضوع توجه داشته باشند که دروس مفید را مطالعه کنند، همانطور که خداوند می فرماید: «وَ یَتَعَلَّمُونَ ما یَضُرُّهُمْ وَ لا یَنْفَعُهُمْ؛ آنها پیوسته چیزی را که به آنها زیان می رسانید و سودی نمی داد، فرا می گرفتند».
اگر در هر کاری نیت خالص داشته باشیم، خداوند متعال راضی است؛ حتی برای تحصیل هم باید نیت خود را خالص کنیم.
متأسفانه برخی علوم تدریس شده در نظام آموزشی ما غیرکاربردی هستند
اگر علمی برای انسان و زندگی انسان مفید نیست، باید کنار گذاشته شود.
«ثَمَرةُ العِلمِ العبودیة»: ثمره علم، عبادت و بندگی خداوند است، بنابراین علمی نافع است که باعث عبودیت بیشتر بندگان شود.
برخی علوم در نظام آموزشی ما در آموزش و پرورش، حوزه و دانشگاه مفید و برخی غیرمفید و غیرکاربردی هستند و در زندگی انسان تأثیری ندارد، بنابراین نباید به دنبال این علوم رفت.
نظام آموزشی کشور باید تغییر کند
برخی علوم تنها در برخی جاها کاربرد دارد، بنابراین نیازی نیست که همه افراد همه علوم را بیاموزند.
نظام آموزشی کشور باید تغییر کند، ریشه و خاک آموزش و پرورش، حوزه و دانشگاه باید عوض شود، به گونه ای که تنها علوم مفید در مراکز آموزشی تدریس شود.
بانوان طلبه باید پاسخگوی شبهات در حوزه اصول دین باشند
هر فردی یک استعدادی دارد و در یک رشته و یا کار خاص می تواند موفق شود از این رو باید استعداد خود را کشف کند و در آن مسیر قرار گیرد.
بانوان طلبه در طول تحصیل باید به طور کامل با اصول دین آشنا شوند و به شبهاتی که در حوزه دین وجود دارند، پاسخ دهند،
در پاسخ به شبهه متبرک بودن ضریح امام حسین(علیهالسلام) در زمانی که از ایران به عتبات عالیات منتقل می شد می توان به آیه ۳۶ سوره حج «وَ الْبُدْنَ جَعَلْناها لَکُمْ مِنْ شَعائِرِ اللَّهِ؛ و شترهای تنومند را برای شما (در مراسم حج) از شعائر خدا قرار دادهایم» اشاره کرد، یعنی شترهایی که به مکه می روند، چون در راه مکه هستند، شعائر الله محسوب می شوند.
جامعه ما باید بانوانی تفسیرگو، حدیث خوان و قصهگو داشته باشد
قصه گفتن برای کودکان و نوجوانان هنر است و بانوان طلبه مستعد باید در این زمینه فعالیت کنند، همانطور که قرآن کریم ۲۶۸ قصه دارد و پیامبر گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) با این قصه ها سلمان و ابوذر تربیت کردند.
شهید مطهری(ره) کتاب هایی چون «داستان راستان» تألیف کرد که مورد استقبال بسیاری از مردم قرار گرفت، امروز بانوان طلبه باید در این زمینه فعالیت داشته باشند و مهارت قصه گویی را کسب کنند.
ما باید بانوانی تفسیرگو، حدیث خوان و قصه گو در جامعه داشته باشیم، همچنین در میان بانوان طلبه، افرادی باید پاسخگوی شبهات وهابی ها باشند.
صفحات: 1· 2