جلسه بررسی اعتبارات عمرانی حوزه های علمیه مازندران با حضور آقای عبداللهی نماینده شورای عالی حوزه های علمیه، آ قای پورعباس مسئول طرح و برنامه حوزه علمیه برادران، آقای طاهایی استاندار مازندران، حجه الاسلام غفاری مدیریت منطقه پنج حوزه های علمیه خواهران، حجه الاسلام طاهری مدیر حوزه های علمیه برادران مازندران و… در استانداری مازندران برگزار گردید.
آقای عبداللهی در این جلسه بیان داشت: با توجه به این که در تبصره ذیل جدول 10 لایحه بودجه حق و حقوقی برای حوزه ها در بودجه استانی لحاظ شده است لذا باید اعتبارات عمرانی و ملی حوزه های این استان تامین و تضمین گردد.
وی تصریح کرد: مازندران جزء استانهای مذهبی کشور محسوب می شود و بهترین مفاخرهای ما از این استان می باشند و همچنین با توجه به این که آمار متقاضی تحصیل در حوزه های مازندران بالا است و از 7 طرح ملی حوزه ها، 3 طرح مربوط به این استان می باشد؛ لذا می طلبد که با همت مسئولین استانی، 4 درصد فوق و همچنین اعتباراتی از سایر منابع، تسهیلات و مجوزات قانونی طبق ماده 5 و 69 قانون تنظیم و ماده 80 قانون شهرداری ها محقق گردد.
نماینده شورای عالی حوزه های علمیه اظهار داشت: نیاز زیر ساخت های حوزه های علمیه مازندران در سال 92، دویست(200) میلیارد ریال است که 100 میلیارد آن را حوزه تامین می کند و 100 میلیارد ریال دیگر را استانداری طبق قانون ذیل جدول 10 و همجنین سایر منابع، اموال مازاد دستگاهها، بودجه فرهنگی شهرداریها و … تامین نماید؛که 60 درصد این اعتبارات به حوزه برادران و 40 درصد به حوزه های خواهران اختصاص می یابد.
وی اعلام داشت: با توجه به رویکرد نظام و نظر مقام معظم رهبری و علما بر تقویت و گسترش حوزه های علمیه و با توجه به تاثیر بسزای حوزه ها در احیای ارزشها و دین مداری جامعه، باید اعتباراتی که دولت از مجرای مختلف به مجموعه های فرهنگی اختصاص می دهد به حوزه های علمیه نیز داده شود. متاسفانه بودجه های فرهنگی در برخی از سازمانها صرفا تفنّنی(تفریحی) است وتاثیر مثبتی در دینداری جامعه ندارد.
طاهائی استاندار مازندران بیان داشت: در طول تاریخ حوزه ها نقش هدایت و ارشاد جوامع را بر عهده داشته اند و جریان غالب در حوزه ها بحث خدمت است؛ لذا در ارائه اعتبارات به این مکان مقدس تا آنجا که قانون اجازه داده از هیچ خدمتی دریغ نخواهیم کرد.
وی افزود: طبق قانون ما موظفیم حداکثر 4 درصد از اعتبارات تملک دارائی های استان را بر ای تکمیل مدارس علمیه نیمه تمام اختصاص دهیم؛ همچنین از سایر منابع قانونی برای پروژه های عمرانی حوزه ها با اولویت پروژ ه های نیمه تمام سال 92 اعتبار دهیم.
وی گفت: در مورد تامین زمین-ساختمان مازاد بر نیاز و سایر امکانات را به مستندات قانونی تامین و همچنین در مورد تامین انشعاب آب، برق، گاز و هزینه های مربوط به مدارس و صدور جواز ساخت با قیمت تمام شده برای زمین و انشعابات و هزینه های مصرفی بر ای آب و بر ق و گاز و مجوزات ساخت به طور مجانی با حوزه ها تعامل و حمایت می نمائیم
حجه الاسلام غفاری مدیر منطقه پنج حوزه های علمیه خواهران در این جلسه بیان داشت: استان مازندران دارای 19 مدرسه علمیه با بیش از 2 هزار طلبه می باشد و در حال حاضر 7 پروژه نیمه تمام حوزه علمیه خواهران با اعتبار ی بالغ بر 7 میلیارد و 800 میلیون تومان می باشد که بیش از 5 میلیارد تومان آن در سال 92 باید تامین شود.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر اعتبار و تامین هزینه های حوزه های علمیه، باید بحث منابع درآمدی با جدیت پیگیری شود و ما به دنبال منابع درآمدی پایدار باشیم تا بتوانیم مشکلات و نیازهای حوزه ها را به صورت کلان تامین نمائیم.
حجه الاسلام طاهری مدیر حوزه برادران مازندران بیان داشت: حوزه علمیه برادران مازندران دارای 27 مدرسه علمیه با بیش از 2 هزار و 500 طلبه می باشد.
وی افزود: حوزه های علمیه مازندران در مجموع دارای 46 پروژه نیمه تمام و احداثی در سال 92 و 93 می باشد. و کل اعتبار برای این پروژه ها مبلغ 200 میلیارد ریال در سال 92 پیش بینی شده است.
وی خاطر نشان کرد: به شورای عالی حوزه توصیه می نمائیم که مدیریت های استانی را تبدیل به دستگاه نمایند تا در استانها برای حوزه های علمیه ردیف بودجه در نظر گرفته شده و مدیر حوزه حق امضاء داشته باشد.
جلسه بررسی اعتبارات عمرانی حوزه های علمیه مازندران برگزار گردید