1- فاطمه (علیها السلام) از نگاه امام امیرالمؤمنین علیه السلام
حضرت على علیه السلام در پاسخ به ادعاهاى بىاساس معاویه مبنى بر فضایل امویان در نامهاى مىنویسد: «… دو سید جوانان اهل بهشت از ماست و «صبیه النار» از شماست، کودکانى که نصیب آنان آتش گردید. بهترین زنان جهان از ماست. و «حمالهالحطب» آنکه هیزم کشد براى دوزخیان از شماست. این فضلیتها از ماست و آن فضیلتها از شماست…» و در شعرى که به ایشان منسوب است، مىفرماید: «من به فاطمه و فرزندانش مباهات مىکنم! آن گاه به رسول خدا صلى الله علیه و آله افتخار مىکنم در آن هنگام که فاطمه را به همسرى من درآورد.»
۲- فاطمه (علیها السلام) از نگاه امام حسن مجتبى علیه السلام
امام حسن علیه السلام در موارد بسیارى از مادرشان سخن گفتهاند. من جمله: «شبى دیدم مادرم در محراب به نماز ایستاده است و تا طلوع خورشید مشغول رکوع و سجود بود و شنیدم براى یکایک مردان و زنان دعا مىکرد و آنان را نام مىبرد ولى براى خود چیزى نخواست. عرض کردم: مادر! چرا همان گونه که براى دیگران دعا مىکنى، براى خود دعا نمىکنى؟ فرمود: فرزندم! اول همسایه بعد از آن خانه.» الجار ثم الدار.
۳- فاطمه (علیها السلام) از نگاه امام حسین علیه السلام
در روز عاشورا، در آن هنگام که لشکر دشمن امام حسین علیه السلام را احاطه کرد. ضمن خطبه مفصلى فرمودند: «مرا بین کشته شدن و ذلت مخیر کردهاند و من هرگز تن به پستى نمىدهم. خدا و رسول مرا از چنین کارى باز مىدارند. همچنین نیاکان پاک و دامنهاى مطهر و پاکیزه اجازه چنین پذیرشى را به من نمىدهند.» در یک کلام، امام حسین علیه السلام دلیل پایمردى و مقاومتخویش را تربیت الهى فاطمه علیها السلام مىداند.
۴- فاطمه (علیها السلام) از نگاه امام سجاد علیه السلام
امام سجاد علیه السلام مىفرماید: «وقتى که قیامت فرا رسد، منادى ندا مىدهد: در این روز، ترس و اندوهى به خود راه ندهید. همه خوشحال از این عفو عمومى سربالا مىبرند. فاطمه علیها السلام وارد محشر مىشود و گفته مىشود کسانى که به آیات ما ایمان آوردند و مسلمان شدند به جز مسلمانانى که دوستدار اهلبیت هستند، همگى سرها را بزیر اندازند. آن گاه اعلام مىشود: این است فاطمه دختر محمد صلى الله علیه و آله. او و همراهانش به سوى بهشت مىروند. خداوند فرشتهاى را خدمت وى مىفرستد و مىگوید: حاجتت را از من بخواه!فاطمه عرض مىدارد: پروردگارا! حاجت من آن است که مرا و کسانى را که فرزندان مرایارى کردند، مورد عفو قرار دهى.»
۵- فاطمه (علیها السلام) از نگاه امام محمدباقر علیه السلام
امام باقر علیه السلام در قسمتی از روایتی مىفرماید: «به خدا سوگند! اى جابر در آن روز (روز قیامت) فاطمه(سلام الله علیه) شیعیان و دوستانش را همانند پرندهاى که دانه خوب را از دانه بد جدا مىکند، از بین جمعیت جدا مىکند.(وبا خود به بهشت می برد)»
آن حضرت اقرار نموده، محبت او را دارا باشد.» و همچنین در ذیل آیه شریفه «اناانزلناه فىلیلهالقدر» ; مىفرماید: منظور از «لیله» فاطمه و منظور از «قدر» خداوند است. هرکس فاطمه را آن گونه که سزاوار است، بشناسد، «لیلهالقدر» را درک کرده است.»
۷- فاطمه (علیها السلام) از نگاه امام موسى کاظم علیه السلام
امام کاظم علیه السلام مىفرماید: «همانا فاطمه، صدیقه و شهیده است.»
۸- فاطمه (علیها السلام) از نگاه امام رضا علیه السلام
امام رضا علیه السلام از پدران بزرگوار خود از رسول خدا صلى الله علیه و آله نقل مىکند که پس از ازدواج على و فاطمه علیهما السلام خداوند عزوجل فرمودند: «اگر على علیه السلام را نمىآفریدم براى دخترت فاطمه همتا و همسرى در روى زمین یافت نمىشد.»
۹- فاطمه (علیها السلام) از نگاه امام جواد علیه السلام
زکریا بن آدم نقل مىکند: «در محضر امام رضا علیه السلام بودم که امام جواد علیه السلام در حالى که بیش از چهار سال از عمرش نگذشته بود، وارد شد. وقتى نشست دستش را روى زمین قرار داد و سر به آسمان بلند نمود و مدتى طولانى به فکر فرو رفت. امام رضا علیه السلام فرمود: جانم فدایت! چرا این چنین در اندیشهاى؟ پاسخ داد: به جهتستمهایى که نسبتبه مادرم فاطمه علیها السلام انجام دادند.»
۱۰- فاطمه (علیها السلام) از نگاه امام هادى علیه السلام
امام هادى علیه السلام در مورد علت نامگذارى حضرت صدیقه طاهره علیها السلام به «فاطمه» ، از رسول خدا صلى الله علیه و آله نقل مىکند: «دخترم فاطمه را بدان جهت فاطمه نامیدند که خداوند عزوجل او و دوستانش را از آتش جهنم به دور نگه مىدارد.»
۱۱- فاطمه (علیها السلام) از نگاه امام حسن عسکرى علیه السلام
امام حسن عسکرى علیه السلام از امام على علیه السلام، از رسول خدا صلى الله علیه و آله نقل مىکند که: «آن هنگام که خداوند آدم و حوا را آفرید، آنان در بهشتب ه خود مباهات مىکردند. آدم به حوا گفت: خداوند هیچ مخلوقى بهتر از ما نیافریده است. خداوند به جبرئیل فرمود: این دو بندهام را به فردوس برین ببر! زمانى که وارد فردوس شدند، چشمانشان به بانویى افتاد که جامهاى زیبا از جامههاى بهشتى در برداشت و تاجى نورانى بر سرگذاشته و دو گوشواره درخشان به گوشش آویخته بود و بهشت از پرتو نور چهرهاش درخشان بود. حضرت آدم به جبرئیل گفت: حبیبم جبرئیل! این بانو که از زیبایى چهرهاش بهشت نورانى گشته، کیست؟ گفت: او فاطمه دختر محمد صلى الله علیه و آله پیامبرى از نسل تو است که در آخرالزمان خواهد آمد. گفت: این تاجى که برسردارد، چیست؟ پاسخ داد: شوهرش علىبن ابیطالب علیه السلام است. گفت: این دو گشواره که بر دو گوش او است چیست؟ پاسخ داد: دو فرزندش حسن و حسین مىباشند. آدم گفت: حبیبم! آیا اینان پیش از من آفریده شدهاند؟ گفت: بلى، اینان در علم مکنون خداوند چهارهزار سال پیش از آن که تو آفریده شوى، وجود داشتند.»
۱۲- فاطمه (علیها السلام) از نگاه امام مهدى (عج)
حضرت بقیهالله (عج) فرمودند: «دختر رسول خدا فاطمه علیها السلام براى من سرمشق و الگوى نیکویى است.» امام مهدى علیه السلام که با ظهور خویش عالم را متحول مىسازد، حضرت فاطمه علیها السلام را الگوى عملى و حکومتى خویش مىشمرد و این، حکایت از مقام عظماى بانوى عالم، حضرت زهرا علیها السلام دارد.