حجه الاسلام غفاری مدیر منطقه پنج حوزه های علمیه خواهران در دومین کارگروه تبلیغ حوزه علمیه مازندران در مدرسه صدیقه طاهره(س) نوشهر بیان داشت: یکی از خروجی های حوزه علمیه بحث تبلیغ است و امروز تبلیغ به عنوان یک پدیده اجتماعی زمانی موثر است که از آوردها و روشهای علمی استفاده نماید و کار کارشناسانه صورت گرفته و به روشهای سنتی اکتفاء نگردد.
وی افزود: در حال حاضر اروپا و آمریکا از تمام ابزارها و علوم رایج دنیا برای اثر گذاری تبلیغ خود نموده و خروجی آنها بالا است. آنها می میرانند و ما زنده می کنیم. باید دید موازنه قدرت در دست کیست و ما چقدر موفق بوده ایم؟
وی تصریح کرد: امروز دیگر جای تعارف و آمار و ارقام و گزارش دادن و قانع کردن مسئولین مافوق و روز دفاع نیست. اکنون با این لشکر عظیم دشمن زمان هجوم و ایستادگی است. در حقیقت مرکز عظیم تبلیغ در دست حوزه هاست و باید استفاده بهینه از این پایگاه مردمی کرده و در برابر تمام خطرها محکم بایستیم.
مدیر منطقه پنج گفت: پس از 34 سال از انقلاب مشاهده می نمائیم که در حوزه فرهنگ دینی خوب کار نشده و ردیف بودجه کشور در بحث پژوهش و فرهنگ رقم ناچیزی است و همچنان حوزه فرهنگ غریب است. در حالی که حوزه از قدرتهای ذاتی فرهنگ شیعی است و نقش آن در دفاع از کیان اعتقادات شیعه بر کسی پوشیده نیست. البته حوزه هیچ گاه به خاطر نبود زیر ساختهای فیزیکی و مالی کار خود را متوقف نکرده و نمی کند.
وی اعلام کرد: در حال حاضر یک میلیارد و 700 میلیون مسلمان در دنیا وجود دارد که یک میلیارد آن سنی وهابی هستند و حدود 130 میلیون نفر شیعه هستند. امروز وهابیت کمر همت گمارده و آنقدر قدرتمند گردید که کانون وهابیت(رژیم آل سعود) رسماً به آمریکا اعلام می کند که هزینه حمله به سوریه را پرداخت می نماید.
وی اظهار داشت: یکی از بحثهای مهم در امر تبلغ حذف واسطه ها و ارتباط مستقیم حوزه با اجتماع است. و امر تبلیغ باید توسط خود حوزه ساماندهی گردد. همچنین رابط ادارات با مبلغین خود مدرسه بوده و طلاب مستقیماً با سازمانها ارتباط نداشته باشند. متاسفانه یکی از آفتهای حوزه برادران حلقه های واسط همانند سازمان تبلیغات، اوقاف و… می باشد که بین مردم و طلاب فاصله انداخته، در نتیجه جایگاه حوزه و حوزویان کمرنگ گردیده است. در حالی که در گذشته ارتباط تنگاتنگ علما و روحانیون با مردم سبب تاثیرگذاری حوزویان در تحولات سیاسی، اجتماعی و.. بوده است.
حجه الاسلام غفاری با اشاره به راه انداری کانون پاسخگویی به سوالات و شبهات دینی در مدارس بیان داشت: این طرح در راستای اهداف حوزه بوده و باید تخصصی با آن برخورد گرددد. همچنین کارشناسان آن باید حتماً حوزوی بوده و این امر در خود مدارس علمیه صورت بگیرد تا مردم با حوزه به عنوان سرچشمه و تنها مرجع پاسخگویی به سوالات دینی بیشتر آشنا گردند.
وی افزود: کارشناس حوزوی نمی تواند پاسخگوی تمام علوم حوزوی(فلسفه، کلام، فقه و.. ) باشد و باید علاقمندی و توانمندی آنها مشخص گردیده و دوره های مهارت افزایی برای طلاب مستعد وعلاقمند به شرکت در کانون پاسخگویی گذاشته شود تا فضای حوزه برای مراجعه کنندگان مهیا گردد. البته مدیران در امر مشاوره خانواده، تحصیلی، حقوقی، اقتصادی و… می توانند از مشاورین متدین غیر حوزوی در مدارس استفاده نمایند.
وی گفت: استفاده از فضای مجازی در امر تبلیغ بسیار موثر است و این امکان را به ما می دهد که فرا مرزی عمل کرده و به صورت نامرئی به حیاط خلوت مردم ورود پیدا نمائیم و مطالب ناب دینی و ارزشی را در اختیار علاقمندان قرار داده و عوامل انگیزشی را بالا ببریم. همچنین راه اندازی سایتهای جامع و متنوع و ناشناس می تواند در ارائه مسائل دینی و پاسخگویی به شبهات موثر باشد.