ميزگردي در مدرسه الزهرا(س) كلاردشت با عنوان “عملکرد عوام و خواص در واقعه کربلا” بر گزار شد.
حجه الاسلام حبیبی مدير مدرسه علميه امام علي(ع) كلاردشت، بعد از تسلیت ایام سوگواری حضرت ابا عبد الله الحسین (ع) بيان داشت: مقام معظم رهبری (مد ظله) فرمودند: خواص کسانی هستند که از روی فکر و آگاهی و بصیرت تصمیم می گیرند و می دانند ، دارند چه می کنند و در مقابل هم تعریف می کنند. عوام کسانی هستند که جو به هر طرف برود همان سو می روند و دنبال روی اتفاق هستند ، واینکه تحلیل گرنيستند؛ مثلا یک وقت مردم می گویند زنده باد، آنها هم همان می گویند .
وي افزود : خواص یا خاص ویژه دایره تنگی ایجاد می کنند و منظور از عوام اکثریت مردم و توده مردم هستند. عوام افرادی بی سواد و فقیر جامعه را تشکیل می دهند و خواص با سواد و اشراف زاده و ممکن است بی سواد هم باشند.
حجه الاسلام حبيبي اعلام داشت: عوام و خواص به چند دسته تقسیم می شوند که عبارتند از : 1- کسانی که امام را حق می دانستند اما توفیق خدمت امام را نداشتند .2- کسانی که امام را حق می دانستند اما توان حمایت نداشتند . 3- امام حق بود اما منکر این این موضوع شدند.
وي افزود: مقام معظم رهبری در اینکه اگر مردم بر علیه عبید الله ابن زیاد شورش می کردند کوفه جایگاه امامت و حکومت امام حسین (ع)می شد فرمودند:یک لحظه غفلت تاریخ را به هم می زند و این خلاصه ای بود از نقش خواص در واقعه عاشورا.
وي تصريح كرد: ما در لمعه داریم اگر کسی ضرورت دین را انکار کند مانند ولایت، جزء کفار فقهی حساب می شود .
حبيبي گفت: علت شورش خواص علیه امام حسین (ع)عبارت از خود پرستی به جای خدا پرستی، دنیا طلبی به جای حق طلبی، حب ریاست به جای حب کمال، ساده اندیشی و ساده لوحی، سیاست گریزی و عدم دخالت در سیاست، غفلت و بهره نبردن از فرصت های استثنایی،عوام زدگی و تاثیر پذیری از عوام و اختلاف میان خواص است .
مدير مدرسه امام علي(ع) (ره) گفت: امام خميني فرمودند كه اگر خدای ناکرده ما هوای نفسانیمان اسباب این بشود که گله ها به شکایت، شکایتها به مخالفتها برسد آن روزی است که عزای همه کشوررا باید بگیریم.