خانم فیروزجائی استاد حوزه در نشست با طلاب مدرسه علمیه الزهرا(سلام الله علیها) کلاردشت به مناسبت هفته دفاع مقدس با اشاره به بعد اخلاقی نهضت حسینی گفت: حادثه کربلا تجلی عرفان، اخلاق و ارزش های انسانی بود؛ خداوند نیز در آیه 25 سوره حدید، جهاد را در کنار اخلاق و قبل از جهاد بیان کرده است، یعنی سلاح نخست تبلیغ زبان است و اگرجواب نداد جهاد باید کرد.
وی افزود: در آیات و روایات زیادی از جمله آیه 112سوره توبه به ویژگیهای مجاهدین اشاره شده و خصوصیاتی مانند عابد بودن، توبه، سجود، رکوع. و غیره را برای این گروه ذکر کرده است.
وی تصریح کرد: دین ما جهادش با اخلاق همراه است که به عنوان نمونه می توان از ربیع بن خصین به عنوان نمونه یک زاهد و عارف بدون روحیه جهادی، خالدبن ولید مجاهد بدون اخلاق و اویس قرنی مصداق کاملی از اخلاق و جهاد در تاریخ نام برد.
استاد حوزه ادامه داد: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در جنگ ها، اخلاق را حتی نسبت به دشمن خود راعایت کرده و کسی حق تجاوز به زنان، غارت اموال، آسیب زدن به درختان و حیوانات را نداشت؛امام حسین(علیه السلام) نیز در نهضت عاشورا در تمام مراحل جنگ این رأفت و اخلاق حسنه را با سپاه دشمن داشت.
وی اعلام کرد: عاشورا سراسر معرفت و اخلاق بود و این روحیات اخلاقی را ما در 8 سال دفاع قدس نیز شاهد بودیم؛ مثلا نحوه برخورد رزمندگان با اسرای عراقی و یا برپائی نماز های جماعت اول وقت در سنگرهای حق علیه باطل با تأسی از نماز امام حسین در ظهر روز عاشورا که دارای ویژگیهای خاصی بوده است.
فیروزجائی در پایان خاطر نشان کرد: شهدا و رزمندگان ما در 8 سال دفاع مقدس با اقتدا به مولایشان امام حسین(علیه السلام) یک نبرد حسینی و اخلاق مدار را به نمایش گذاشتند؛ امروز نیز ما خواهران طلبه باید با الگو گرفتن از واقعه عاشورا و جنگ تحمیلی، درسهای اخلاقی، عرفانی و مقاومت و مجاهدت در برابر دشمن را در تمام مراحل زندگی پیاده کنیم.
خواهران طلبه با الگو گیری از رزمندگان درس مجاهدت در برابر دشمن را در زندگی اجرائی کنند