در راستای تنویر افکار عمومی در جهت قبح زدایی متعه در جامعه، کرسی آزاداندیشی با موضوع « آثار اجتماعی متعه در زمان حال » در مدرسه علمیه خواهران الزهرا(س) جویبار برگزار شد.
خانم لیلا رمضان نیا استاد ارائه کننده بحث در ابتدای نشست با اشاره به نص صریح قرآن در مورد متعه بیان کرد: غریزه جنسی، قویترین غریزه ای است که از سوی خداوند برای تداوم نسل قرار داده شده که برای کنترل آن سه نظریه، سرکوبی همانند راهبان، آزاد گذاری همانند غرب و متعه در اسلام مطرح می باشد.
وی با اشاره به فلسفه و شرایط ازدواج موقت، افزود: ازدواج موقت برای همه افراد جامعه نبوده، بلکه برای افرادی مانند زنان بیوه ومطلقه است که در معرض فسادند و در حقیقت یک راه اضطراری جهت تعدیل غریزه جنسی برای افرادی است که علیرغم میل شدید جنسی، شرایط ازدواج دائم را ندارند.
وی با بیان این که اگر ازدواج موقت ثبت و ضبط شود بوده و جلوی سوء استفاده و بی مسئولیتی بسیاری از مردان را خواهد گرفت اظهار کرد: این که افراد بدانند ازدواج موقت آنها ثبت محضری شده و به راحتی نمی توانند اقدام به این کار کنند؛ جلوی بسیاری از استفاده ها و تنوع طلبی نابجا افراد را خواهد گرفت.
این کارشناس علوم دینی ضرورت ازدواج موقت در جامعه امروز را به خاطر افزایش سن ازدواج وکاهش سن بلوغ جنسی دانست و تصریح کرد: آثار اجتماعی متعه، جلوگیری از فساد و فحشا، اثر روانی در تعدیل غرایز با حفظ عفت، حفظ حضانت کودکان ناشی از رابطه مشروع، پناهگاه مطمئن برای خانم های بی سرپرست و داشتن فرزند برای خانواده های نا امید از فرزند آوری است .
در ادامه خانم کوثر جعفری؛ استاد منتقد این کرسی ضمن تایید سخنان مطرح شده، با اشاره به قبح این حکم الهی در جامعه امروز گفت: به علت عدم فرهنگ سازی و تببین درست این مسئله در بین مردم، آسیبهای زیادی برای آن از جمله افسردگی زن هنگام اتمام متعه، دید منفی جامعه نسبت به این خانم ها، کاهش ازدواج وبه دنبال آن کاهش جمعیت، بلاتکلیفی کودکان متولد شده ، بی مسئولیتی و سوء استفاده برخی از این حکم الهی، از هم پاشیدگی کانون خانواده مطرح است.
خانم زهراپور استاد داور جلسه ، با جمع بندی بحث اعلام کرد: نگاه جامعه این است که متعه به نفع مردان و به ضرر زنان است؛ اما در واقع، با اجرای قوانین متعه وثبت محضری آن، حقوق و منافع زنان وکودکان ناخواسته حفظ خواهد شد؛ زیرا متعه تعهد آور است.
وی با اشاره به اینکه زنان مطلقه آسیب پذیر ودر عین حال آسیب زننده اند تصریح کرد: با متعه، زنان بی سرپرست سر و سامان یافته و هم جامعه از فساد در امان خواهد ماند .
وی با تاکید بر اینکه متعه یک حکم الهی است، خاطر نشان کرد: علت استحباب متعه، تلاش معصومین برای حفظ و از بین نرفتن این حکم الهی بوده است .
این مشاور خانواده با اشاره به اینکه امروزه در جامعه قبح متعه از زنا بیشتر است تاکید کرد؛ متعه دقیقا جایگزین زناست که از سوی خداوند در شرایط اضطراری برای جلوگیری از گسترش فساد تشریع شده است.
زهراپور متعه را سوپاپ اطمینان برای مردان دانسته و خاطر نشان کرد: هراس زنان از متعه توسط شوهرانشان سبب می شود آنها به تعهدات و وظایف همسری خود عمل کنند..