اَللّهُمَّ لا تَخْذُلْنی فیهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِیَتِکَ وَلاتَضْرِبْنی بِسِیاطِ نَقِمَتِکَ و َزَحْزِحْنی فیهِ مِنْ مُوجِباتِ سَخَطِکَ بِمَنِّکَ وَ اَیادیکَ یا مُنْتَهی رَغْبَةِ الرّاغِبینَ
خدایا در این ماه به خاطر دست زدن به نافرمانیت خوارم مساز، و تازیانههای عذابت را بر من مزن؛ و از موجبات خشمت دورم بدار؛ با منت و بخششت بر من ببخشای، ای نهایت آرزوی آرزومندان .
شرح فرازهای دعا
هر انسانی هنگامی که معصیت پروردگار را مینماید یقیناً با اصرار بر آن عمل و نافرمانی، موجب خواری و ضلالت خود خواهد شد، چرا که خاصیت معصیت و گناه و همچنین قطع ارتباط با خدا این است که باعث خواری انسان گردیده و خشم و غضب الهی را به دنبال دارد.
عوامل خشم الهی
1- انکار آیات الهی 2- عصیان و گناه و تعدی و تجاوز 3- قتل 4- کفر و شرک
5- کذب و دروغ 6- لجاجت در برابر حق 7- سوء ظن به خدا
8- دوستی با دشمنان خدا
در حقیقت معصیت و گناه، بی توجهی و نافرمانی و به نوعی اعلان جنگ با خداوند متعال است و قطعا در این جنگ، انسان مغلوب خواهد شد و کسی که در مقابل قدرت الهی بایستد و مقاومت کند،چیزی جز خواری و رهایی عایدش نمی شود.
البته این گونه حرف زدن و درخواست عاجزانه انسان از خداوند، حالت طلبکارانه نمی باشد؛ بلکه حالت استغفار، توبه و پشیمانی است، و نشان از ضعف و عجز انسان در برابر پروردگار دارد. زیرا خاصیت انسان نیازمندی است و در این که انسان جز خدا کسی را برای کمک ندارد، هم شکی نیست؛ چون قدرتی بالاتر از قدرت لایزال الهی وجود ندارد؛ پس انسان باید همیشه و در همه حالات از خداوند کمک بخواهد؛ و اگر کمک و نصرت الهی نباشد، انسان نابود می شود.
پس خلاصه معنای دعا این می شود که خدایا توفیقی بده تا گناه نکنم و اگر گناه کردم نادیده بگیر و بواسطه آن خوارم مکن