کوثر نانواکناری کارشناس فرهنگی در نشست معرفتی با عنوان صبر در مدرسه علمیه خواهران حضرت آمنه(س) فریدونکنار بیان کرد: صبر یکی از برجسته ترین فضایل اخلاقی است که خداوند در قرآن کریم در آیاتی بسیار اهل صبر را ستایش کرده وازمقام صابران سخن گفته است
وی افزود: در قرآن کریم بیش از70 باراز صبر یاد شده و این واژه ،در کنار سه واژه کلیدی دیگر ایمان،عمل صالح وحق به کار رفته است.
کارشناس فرهنگی حوزه در ادامه با اشاره به انواع صبر،ازدیدگاه امام علی (ع)اظهار کرد: صبر بر طاعت آن است که در برابروسوسه های شیطانی مقاومت کرده واجازه ندهد تااورادرانجام کارهای عبادی ونیک بازدارد.
وی تصریح کرد: صبر در برابر معصیت،نوع دیگر از صبر است که گاهی خداوند متعال بنابرحکمت خودبرای امتحان وآزمایش، انسان را با کمبود هایی مانند فقر،بیماری،ازدست دادن عزیزو… دچار می کند که مصداق بارز این نوع صبر، صبرحضرت زینب (س)است که (س)درمجلس یزیدیان در خصوص وقایع کربلا فرمودند:مارایت الاجمیلا.
نانواکناری بااشاره به چگونگی الگو گرفتن از صبر حضرت زینب (س)گفت: اگر به حکمت خداوند ایمان واعتقاد داشته که در پس هر اتفاقی، حکمتی نهفته است،می توان صبر زینبی داشت؛چرا که صبر کردن پشتوانه معرفتی می خواهد.
وی در خصوص آثار صبر اعلام کرد: صبر، پاداش اخروی را به دنبال دارد وخداوند در سوره فرقان آیه 75می فرماید که اینانند که غرفه ای بهشتی را به خاطر صبری که در شدائد کرده اند پاداش می گیرند ودرآن با درود وسلام مواجهه می شوند. دستیابی به مقام محسنین ثمره دیگر صبر است.(واصبر فان الله لا یضیع اجرالمحسنین):شکیبایی پیشه کنید که خداوند پاداش نیکوکاران را فرو نمی گذارد.
این کارشناس فرهنگی در پایان خاطر نشان کرد: نمونه ای از مقام صبردر جامعه امروزی ما، خانواده های شهدا بالاخص شهدای مدافع حرم هستند که با گذاشتن از عزیزان خود جهت دفاع از وطن وحرم حضرت زینب (س)ایثارگری های زیبایی رابه نمایش گذاشتند.