طلاب مرزبانان اعتقادی جامعه هستند
ساری- منطقه پنج مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران
حجه الاسلام حسینی معاون آموزش مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور در بازدید از مدارس علمیه استان گلستان درجمع طلاب این مدارس بیان داشت: وظا یف حوزه ای علمیه 4 چیز است که اولین و پایه مسئولیتهای بعدی تفقه در دین است.
وی افزود: تفقه در دین به معنای فهم سطحی از آن نیست بلکه به معنای فهم عمیق و زیر بنای دین است وفهم عمیق و اجتهادی دین رسالت انحصاری حوزه علمیه است و طلاب باید از سطح اولیه تا اشتهاردی متناسب با توانمندی خویش در این راستا پیش بروند و مسایل دین را از دل قرآن و روایت استخراج و استنباط کنند و به جامعه عرضه نمایند.
وی تصریح کرد: ابلاغ و اجرای دین از دیگر وظایف حوزه های علمیه است و روحانیون باید توانمندی ابلاغ دین به اقشار مختلف مردم در داخل و خارج کشور را پیدا کنند؛ همچنین در زمینه اجرای دین نیز مدیریت مراکز مکتبی بر عهده روحانیت است. حوزه علمیه باید کسانی را تربیت کند که نقشهای اجرایی را بپذیرد.
حسینی با اشاره به اینکه دفاع از دین مسئولیت دیگر طلاب است تصریح کرد: همانطورکه یک عده به عنوان مرزبان هستند که جان خود را فدا می کنند تا مردم احساس امنیت جسمی و روحی کنند روحانیون نیز کسانی هستند که از مرزهای فکری و اعتقادی و فرهنگی جامعه دفاع می کنند و در حقیقت شبهات دشمن و افکار انحرافی را می شناسند و به موقع اقدام می نمایند.
وی در ادامه گفت: دین یک مثلث سه ضلعی اعتقادات، احکام و اخلاق است و روحانی باید سه ضلع این مثلث را بیاموزد.
معاون آموزش مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشوردر خصوص زیاد بودن تعداد واحدهای حوزه نسبت به دانشگاه اعلام داشت: به دلیل اینکه مردم از طلاب پاسخ به سوالات در زمینه های مختلف احکام، اعتقادات و اخلاق و قرآن و تاریخ را انتظار دارند پس باید روحانیون در چند رشته تخصص پیدا کنند؛ در حالی که دانشجویان در یک رشته تخصص می یابند.
وی با اشاره به فرازهای پایانی دعای افتتاح بیان داشت: ما در این دعا آرزوی انتظار دولت کریمه را می کنیم. دولتی که اقامه آن باعث عزت اسلام و مسلمین می شود و یک روحانی باید برای استقرار چنین حکومتی و جهانی شدن دولت امام زمان-عج- مردم را آماده کند و زمینه اجرای آن دولت کریمه و اقامه و تحقق دولت مهدوی را فراهم کند و جامعه را به سمت هدایت و صلاح و رستگاری راهنمایی نماید.
وی گفت: سال گذشته مقام معظم رهبری در سفر به قم فرمودند که حوزه نیاز به تحول دارد و این امر را به معنای تغییر مثبت عنوان نمودند؛ همچنین آقا بیان داشتند که حوزه باید پاسخگو باشد البته از نظر کمی و کیفی پاسخگوی نیاز حوزه و نظام و خارج کشور نیستیم بر فرض مثال بیش از نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل می دهند، همچنین بیش از یک میلیون دانشجو دخترو 6 میلیون دانش آموز دختر داریم، تعداد طلبه زن ما برای پاسخگویی به این قشر کم است.
حسینی افزود: اصلی ترین مقصد دشمن خانواده است و محور خانواده نیز زن است؛ ومجموعه زن همانطور که تاثیر گذار است ، آسیب پذیر است و اگرزن آسیب ببیند فرزند خوبی نیز از آن خانواده بیرون نمی آید؛ به مرد خانه هم لطمه وارد می شود . متاسفانه با فضای سایبری و رسانه ای، دشمن در بیرون مرزها نیست بلکه در داخل خانه ها ی ما است. پس وظیفه روحانیون به خصوص طلاب خواهراین است که در امر تبلیغ دین و ارزشهای اسلامی و هدایت زنان جامعه و مصونیت آنان از حملات دشمنان تمام تلاش خود را نمایند و تربیت دینی بانوان را برعهده گیرند چرا که اگرمی خواهیم جامعه سالم داشته باشیم نمی توانیم نسبت به مسایل زنلان بی تفاوت باشیم.
وی خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری در خصوص حوزه های علمیه خواهران فرمودند که این امر مبارکی است و نظام اسلامی می تواند هزاران فقیه، فیلسوف عالم، دانشمند پرورش دهد. حوزه های علمیه خواهران مایه افتخار نظام هستند.
طلاب مرزبانان اعتقادی جامعه هستند