به گزارش خبر گزاری کوثر از مازندران، خانم نعیمه ابراهیمی در نشستی با موضوع تریبون آزاد؛ آسیب شناسی، نقد و بررسی برنامه های تشکل های پژوهشی که به صورت آنلاین در سامانه سیما برگزار شد، بیان کرد: پژوهش یکی از موثرترین روش های معرفی طلاب به جامعه است تا بتوانند با ارائه آثار پژوهشی در قالب موضوعات کاربردی و بروز بهترین روش را در برنامه های خود انتخاب کنند.
وی افزود: برای اینکه جامعه با آثار پژوهشی طلاب خواهر آشنا شوند، هماهنگی تشکل های پژوهشی با نهادهای خارج از حوزه می تواند کمک بسیار زیادی در پیشبرد این هدف داشته باشند و در انجام فعالیت هایی مثل برگزاری کرسی ها و نشست ها و همایش ها تعامل با ارگان ها و نهاد های همسوی حوزه علمیه بسیار موثر است، به خصوص مراکزی که در حوزه پژوهشی بانوان فعالیت می کنند.
کارشناس تشکل های پژوهشی حوزه های علمیه خواهران تصریح کرد: یکی از معضلات پژوهشی، مورد غفلت قرار گرفتن مسائل مربوط به بانوان است؛ از این جهت تعامل حوزه علمیه با موسسات و نهاد ها که عهده دار امور بانوان هستند، مثمر ثمر خواهد بود. به عنوان مثال با همکاری امور بانوان استانداری مازندران می توان همایش های مشترک را در زمینه ارسال آثار پژوهشی در راستای نقش بانوان در دفاع مقدس، معضلات و مشکلات که نیاز جامعه را در بر می گیرد، برگزار کرد.
وی گفت: تشکل های پژوهشی مانند هسته ها، کانون ها و انجمن های پژوهشی از سال 1392 به طور رسمی راه اندازی و فعالیت خود را شروع کرد و به تدریج فعالیت های تشکل های پژوهشی در این عرصه گسترده شده و از لحاظ کمیت، آمار فعالیت های پژوهشی انجام شده بالا است، اما از لحاظ کیفیت نیاز به برداشتن گام هایی در این زمینه است تا به نقطه مطلوب؛ کارایی و اثر بخشی برسد.
خانم ابراهیمی با اشاره به این که اکثر برنامه های تشکل های پژوهشی جنبه ی غیر پژوهشی دارند، خاطر نشان کرد: اقدامات پژوهشی تشکل ها اعم از نشست ها، کرسی های آزاد اندیشی و همایش ها باید جنبه ی علمی- پژوهشی و کاربردی داشته باشد و مسائل مبتلا به پیرامون یک موضوع را مورد بررسی قرار دهد تا جنبه سخنرانی و تبلیغی نداشته باشد.
فعالیت های پژوهشی باید کاربردی باشد