حجت الاسلام والمسلمین ربّانی مدیرکل پژوهشهای عمومی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور در مراسم ختم حجت الاسلام دکتر مصطفی خلیلی مدیر کل پژوهشهای پایانی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور که با همکاری مدیریت حوزه علمیه خواهران مازندران و مدرسه علمیه خواهران حضرت آمنه(س) فریدونکنار برگزار گردید بیان کرد: علم و عالم در دین مبین اسلام از جایگاه والا و ارزشمندی برخوردار است و توجهات، عنایات و سیره انبیاء الهی در این خصوص باعث شده که علم در جوامع دینی بسیار رشد نموده و به یک بالندگی و جایگاه بالایی برسد.
وی افزود: قدرشناسی از عالمان دین نشانگر ارزش علم در بین امت اسلامی است که برگزاری مراسم های متعدد و با شکوه برای عالم و پژوهشگر بزرگوار دکتر مصطفی خلیلی مدیر کل تحقیقات پایانی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور گویای این مطلب می باشد.
حجت الاسلام ربانی با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) گفت: حضرت رسول(ص) فرمودند که در قیامت به هیچ بنده ای اجازه داده نمی شود ک قدمی از قدم بردارد مگر این که پاسخ به این 4 سوال دهد که دو تای اول آن مربوط به چگونگی گذراندن عمر انسان است.
وی با بیان آیاتی از سوره مومنون تصریح کرد: در این سوره، خداوند متعال صفات انسانهایی که عاقبتشان رستگاری بوده و کفه اعمال نیکشان سنگین است را بیان می کند که با برسی این آیات،می توان مصادیق آن صفات را در مرحوم دکتر خلیلی یافت.
مدیرکل پژوهشهای عمومی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور در ادامه اظهار کرد: ما در حال حاضر، نیاز به کسانی داریم که مسائل دینی جامعه را برعهده گرفته و دغدغه دین داشته باشند؛ که مرحوم دکتر خلیلی یکی از این افراد بود که بیشتر وقت خود را صرف توسعه و ترویج فرهنگ و اررزشهای دینی کرده و در زمینه پژوهشهای دینی گامهای موثری برداشت.
حجت الاسلام ربانی بیان کرد: دکتر خلیلی معتقد بود که در زمینه انسان شناسی در حوزه دین، کار سازمانی و منسجمی صورت نگرفته و به دنبال راه اندازی مرکز و مجموعه ای جهت پرداختن به این مسئله به خصوص در ابعاد پژوهشی بود.
وی با اشاره به برخی از خصوصیات بارز حجت الاسلام خلیلی اعلام کرد: با این که ایشان چهره دانشگاهی هم بودند؛ اما خیلی مقید به رعایت شئونات و منش طلبگی بوده و حتی از عناوین غیر حوزوی در تعاملات خود پرهیز می نمودند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: آقای خلیلی نه تنها به تحصیل علم و دانش برای خود همت گمارد؛ بلکه توجه خاصی به کسب علم در بین خانواده خود داشت، به گو نه ای که تمام اعضای خانواده ایشان در مدارج یالای علمی قرار دارند.