مؤسس مدرسه علمیه خواهران حضرت نرجس (سلام الله علیها) ساری گفت: مهمترين وظيفه انبياء و اولياء الهي تعليم و تربيت است كه در روایات از آن، نوعی عبودیت و بندگی خدا یاد شده است.
حجت السلام والمسلمین سید صادق پیشنمازی در مراسم گرامی داشت شهید آیت¬الله مرتضی مطهری و روز معلم که با حضور اساتید، کادر و طلاب، در مدرسه علمیه حضرت نرجس(سلام الله علیها) ساری برگزار شد، ضمن اشاره به روایت (من علمنی حرفاً فقد صیّرنی عبداً) بیان کرد: تبعیت از احکام الهی، بندگی خدا و تبعیت از احکام نفس، عبودیت و بندگی شیطان است؛ نقش معلم نیز چنین است؛ چراکه عبودیت و تعلیم رابطه¬ی تنگاتنگ با یکدیگر داشته و محبوب¬ترین مخلوقات نزد خدا، انبیاء و اولیاء الهی هستند که مهم¬ترین وظیفه آنان تعلیم است.
وی اظهار کرد: تعلیم فقط به گفتار نیست؛ بلکه حجیت معصوم در سه بخشِ ِ قول، فعل و تقریر بیان شده که معلم نیز در این سه بخش، چه بداند یا نداند تاثیرگزار است؛ از این¬رو باید رفتارش را به گونه¬ای مدیریت کند که آثار منفی به جای نگذارد.
مؤسس مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) در ادامه گفت: شاگردان بدون اختيار، تاثيرات خلقي و رفتاري معلمان را پذیرفته و به آن سمت کشيده مي شوند؛ لذا يکي از صفاتي که در وجود يک معلم نمونه ، ضروري و لازم است، برخورد همراه با روي گشاده و مهربان است تا شاگردان نيز تحت تاثير اين برخورد معلم بتوانند به راحتي مشکلات خود را بيان کنند .
وی تصریح کرد: تغييرات اخلاقي افراد تنها با پند و اندرز و موعظه صورت نمي پذيرد، بلکه زماني اين مهم تحقق پيدا مي کند که همراه با عمل و رفتار انساني باشد؛ همچنین زير بناي رابطه عاطفي که ميان معلم و شاگرد برقرار مي شود، روحيات و خلقيات معلم و نه روش تدريس وی است.
پیشنمازی گفت: یکی دیگر از زاویه های تاثیرگزاری بر افراد، ذهنیت است؛ به این معنا که تصوّرات ذهنی و تخیّل در فرآیند انجام افعال اختیاری نقشآفرین هستند و به واسطة آنها، اراده و شوق و تحریک عضلات به وجود میآید؛ اما گاهی تصورات ذهنی بدون واسطه نیز باعث تغییراتی در خارج میشوند.
وی اضافه کرد: گاهی انسان فردی را دوست ندارد و نسبت به او پیش فرض منفی در ذهن دارد، این حس به روح فرد مقابل خواهد رسید؛ از این رو معلم و شاگرد تاثیرات مثبت و یا منفی خود را نسبت به هم منتقل می¬کنند؛ این مبنا به ما کمک می¬کند نسبت به هم نگاه مثبت داشته باشیم.
وی در پایان با اشاره به آیه¬ی 69سوره عنکبوت و تاکید بر «لنهدينّهم» گفت: به وعدههاى خدا اطمينان داشته باشيم که حتما راه را نشان می¬دهد؛ زیرا پروردگار هستی معلمی است که می¬آموزد، عمل می¬کند و روزی طالبِ علم را به عهده گرفته است.