حجه الاسلام ارشاد مدیر مدرسه علمیه برادران امام خمینی (ره) گرگان در جمع طلاب مدرسه الزهرای(س) گرگان ضمن اشاره به هفته ولادت حضرت فاطمه زهرا( س) و مقام زن ، به بحث پیرامون تفاوتهای زن و مرد و الگو برداری از زن پرداخته و بیان داشت: با مراجعه به آیات شریفه قرآن ، انسان خصوصا زن از نظر خلقت ( روحی و جسمی) دارای جایگاه متعالی است. خداوند در آیه 30 سوره بقره ( … انی جاعل فی الارض خلیفه..) انسان ( چه زن و چه مرد) را به عنوان جانشین خود در روی زمین قرار داده و عنوان خلیفة اللهی به او دادند لذا با این عنوان ، انسان باید خود را متصف به ویژگی های خداوند نماید و ابعادی از وجود شخص اصلی را دارا باشد. انسان به عنوان گل سر سبد هستی باید جایگاهی را که خداوند به او عطا نموده است حفظ نماید.
وی افزود: زن از نظر انسانی هیچ تفاوتی با مرد ندارد ( لیس الذکر الانثی ) و می تواند به مقام انسان کامل برسد( ان اکرمکم عند الله اتقاکم) و علاوه بر کرامت اکتسابی دارای کرامت ذاتی نیز می باشد ( لقد کرمنا بنی آدم) .
وی خاطر نشان نمود: زن و مرد در ساختار با هم متفاوتند ( بعد حیوانی) ، منتهی این تفاوت هیچ لطمه ای به انسانیت زن و مرد نمی زند و هیچ مانعی برای رسیدن به کمال و خلیفة اللهی آنان نخواهد بود.
مدیر مدرسه امام خمینی (ره) در ادامه بیان نمودند: در طول تاریخ اسلام زنانی بوده اند که به عنوان یک الگوی کامل برای بشریت می باشند که در صدر آنان حضرت فاطمه زهرا(س) است که به عنوان نمونه کامل یک زن مسلمان ( سیدة النساء العالمین) چه برای زن و چه مرد الگوی کامل و جامع چه در بُعد فردی و چه اجتماعی می باشند.
وی در پایان خطاب به طلاب اظهار نمودند: برای سلوک و پیشرفت معنوی در مسیر بندگی باید در ابتدای امر، عامل به آیات و روایات وارده در دین مقدس اسلام بوده که نسخه عمومی برای همه ، انجام واجبات و ترک محرمات می باشد .
مهم ترین مانع برای وصول انسان به قرب الهی ، گناه و معصیت است.
حضرت آیت الله نورمفیدی در جلسه اخلاق هفتگی خود در جمع طلاب مدرسه علمیه الزهرای (س) گرگان ضمن اشاره به فرازی از دعای مکارم الاخلاق پیرامون مسئله عزت (…… واَعِّزنی و لا تبتلینی بالکبر …… ) که دو معنا از آن فهمیده می شد یکی احترام و جایگاه اجتماعی و نیز داشتن روحیه ی قوی و محکم و شکست ناپذیر بیان داشتند: در خواست عزت با این معانی از خداوند پسندیده است چراکه امام زین العابدین (ع) نیز از خداوند چنین استمدادی دارند ، منتهی راه رسیدن به این مقام براساس آیات شریفه و روایات معصوم(ع) ، طاعت و بندگی خداوند است.
وی افزود: راه بندگی مشخص و روشن است ، با توجه به آیات شریفه قرآن ، خداوند تضمین و تاکید نموده اند،کسی که انجام واجبات و ترک محرمات نموده و در مسیر الی الله حرکت کند ، هدایت ما شامل حالش می شود و راههای قرب به خودمان را به او می شناسانیم .
وی خطاب به طلاب این مدرسه ادامه داد: خود را مقید به انجام مستحبات کنید از جمله خواندن نمـــــــاز شب ( تهجد شبانه) که مهمترین عامل نورانیت و قرب به خداوند می باشد و نیز خواندن نمازبا توجه و اول وقت در این مسیر بسیار موثر می باشد. از مهمترین مانع برای وصول به قرب الهی ، معصیت و گناه است که انسان باید در این مسیر خود را مقید به خودداری و ترک گناه نماید.
موسس این مدرسه خاطر نشان نمودند: تاسی به سیره و روش انبیاء و اولیای الهی خصوصا پیامبر عظیم الشان بهترین الگو و اسوه حسنه در مسیر بندگی است