آیت الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان و موسس مدرسه علمیه الزهرای (س) گرگان در جمع کلیه طلاب این مدرسه به بحث پیرامون فضیلت علم حقیقی پرداخته و بیان داشت: مهمترین و برترین علمـــــی که انسان را به خدا می رساند علم حقیقی است که در راستای کسب این مهم، علاوه بر ایمان و اخلاص که آیات و روایات عدیده در اهمیت آنها وجود دارد می توان به راههای دیگری نیز اشاره نمود که از جمله آنها، محبت به اهل بیــــــت عصـــمت و طهارت ( علیهم السلام ) می باشد.
وی افزود: در برخی روایات وارده از معصومین ، ازجمله پیامبر عظیم الشان (ص) نقل شده که فرمودند: ” و من أراد الحكمة فليحب أهل بيتي ” اگر کسی اراده حکمت کند و بخواهد به روشن ضمیری و واقع بینی برسد اهل بیت (ع) مرا دوست بدارد. محبت باعث ایجاد کشش بسوی محبوب می شود .هر انسانی که در او این جاذبه پیدا شود، در قلب او نورانیت حکمت بوجود می آید.
وی گفت: از دیگر راههای رسیدن به علم واقعی ، ترس از خداوند است. در این زمینه از پیامبر خدا صلى الله علیه و آله و سلّم روایت است که می فرمایند: لَو خِفتُمُ اللّهَ حَقَّ خِیفَتِهِ لَعُلِّمتُمُ العِلمَ الّذی لا جَهلَ مَعَهُ ؛اگـر از خـدا ، چنان کـه سـزد ، مىترسیدید علمى به شما آموخته مىشد که جهل و نادانى با آن همراه نبود . از دیگر راههای کسب این علم ، نماز است. در روایات بسیار وارد است که وقتی انسان نماز می خواند خداوند او را مورد نظر قرار می دهد. امام خمینی (ره) می فرمودند: اگر شما خدا را نمی بینید ، طوری نماز بخوانید که خدا شما را می بیند. در این باب بیان این نکته قابل ذکر است که مراد از تاثیر نماز در ایجاد نورانیت و رسیدن به علم حقیقی ، نماز با حضور قلب و خشوع می باشد که این مهم حاصل نخواهد شد مگر با ریاضت و توجه و تمرین و ممارست بر اینکه انسان به طور مستمر به خود القاء نماید که خدایا چون تو امر نمودی انجام می دهم و نماز به پا می دارم.
آیت الله نورمفیدی در باب نماز ، به فضیلت و اهمیت نماز شب تاکید نموده و اظهار داشت: پیامبر اکرم (ص) در مورد نماز شب می فرمایند: صَلاهّ اللّيلِ مَرضاهٌ لِلرَّبِّ وَ حُبُّ المَلائِكَه وَ سُنَّةُ الانبياءِ وَ نورُ المَعرفَه وَ …..؛ نماز شب ، موجب رضايت پروردگار ، دوستى فرشتگان ، سنت پيامبران و….می شود. از پیامبر (ص) وارد است که وقتی بنده ای در نیمه های شب به پا می خیزد و با مولای خود خلوت می کند ، خداوند نور معرفت و محبت خود را در دل این فرد قرار می دهد : إِنَّ الْعَبْدَ إِذَا تَخَلَّى بِسَيِّدِهِ فِي جَوْفِ اللَّيْلِ الْمُظْلِمِ وَ نَاجَاهُ أَثْبَتَ اللَّهُ النُّورَ فِي قَلْبِهِ فَإِذَا قَالَ يَا رَبِّ يَا رَبِّ نَادَاهُ الْجَلِيلُ جَلَّ جَلَالُهُ لَبَّيْكَ عَبْدِي سَلْنِي أُعْطِكَ وَ تَوَكَّلْ عَلَيَّ أَكْفِكَ…
هنگامى كه بنده اى با خداوند در نيمه شب تيره خلوت كرده، با او مناجات ميكند، خدا قلب او را نورانى خواهد ساخت و وقتى ميگويد: يا رب، يا رب، رب جليل مى فرمايد: بندهى من لبيك ، از من طلب كن تا اعطا كنم و به من توكل كن تا تو را بى نياز سازم . اهل باطل مشغول لهوند و غافلان خوابند ولی بیدار دلان در دل شب با خدا خلوت می کنند ( البطَّالون لاهون و الغافلون نیام) .
وی از دیگر راههای برخورداری از علم واقعی را زهد در دنیا دانست و با استناد به روایتی دیگر از پیامبر اکرم (ص) در این زمینه بیان داشت: زهد در دنیا نه به این معنا که در دنیا زندگی نکنیم بلکه نسبت به دنیا بی اعتنا بوده و دنیا طلب نباشیم . پیامبر (ص) خطاب به اصحابش فرمودند: هل فیکم من اراد ان يوتيه الله علم بغير تعلم و هدي بغير هدايه فليزهد في الدنيا ونیز امام زین العابدین (ع) می فرمایند: الهی عمَّرنی ماکان عُمری بذلة فی طاعتک و ان کان عمری مرتعاً للشیطان فقبضنی الیک.بارالها مادامی که عمرم در راه طاعت توست به من عمر بده و اگر زمانی عمرم مرتعی برای شیطان است مرا قبض روح کن.
مهمترین و برترین علمـــــی که انسان را به خدا می رساند علم حقیقی است
سلام علیکم و خدا قوت. خدایا به ما رسم بندگی بیاموز.ممنونم از تلاش سبزتان
الحاقیات: