آیت الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان در جمع طلاب سطح دو و سه و کارکنان و اساتید مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان با اشاره به دعای تحویل سال بیان داشت: آنچه در این دعا مورد توجه می باشد اهمیت این مسئله است که در شرایطی که همه چیز در طبیعت به اذن خدا متحول می شود، از خداوند می خواهیم که حال ما را متحول کند.در حقیقت این دعا نشانه توجه به روح و دل به عنوان ظرفیت حقیقی آدمی است.
وی افزود: در زندگی چیزهای زیادی وجود دارد که متعلق به خود فرد است مانند مال ، ثروت ، فرزند و …..که از همه اینها مراقبت و محافظت می نماییم و وقتی آنها را از دست می دهیم آرامش از ما سلب می شود. در کنار مراقبت و محافظت این موارد ، مهمترین مساله توجه و مراقبت از روح آدمی است. مراقبت بدین معناست که حواسمان باشد گناه و معصیتی در خانه دل ما وارد نشود، چرا که طبق روایات بسیار، وقتی گناه وارد دل و روح آدمی می شود دل را زیر و رو می کند و باعث ویرانی آن می شود همچون بنایی که هر چه خشت آن بیشتر باشد دوامش بیشتر خواهد بود.
وی تصریح کرد: در امور عبادی باید مراقب باشیم آیا این عبادت عامل قرب ما به خدا می شود یا خیر؟ انسان نسبت به آنچه به خودش مربوط می شود همچون مال و ثروت و فرزند و ….مواظبت دارد.آیا سزاوار است آدمی از حال خود و درون خود غافل باشد ، وقتی میزان سنجش آدمی، روح و دل اوست.
موسس مدرسه الزهرا(س) گرگان در ادامه اعلام داشت: وقتی به دعای ائمه(علیهم السلام) مراجعه می کنیم می بینیم که مراقبت عجیبی داشتند. با رجوع به مناجات خمسه عشر و دیگر ادعیه ماثوره این مراقبت فهمیده می شود، از جمله فرازهایی از مناجات خمسه عشر که در آن از خدا طلب آمرزش می کنند که با توجه به فرازهای دیگر فهمیده خواهد شد.
آیت الله نورمفیدی گفت: آمرزش خواستن ائمه(علیهم السلام) به خاطر گناه و معصیت نبوده، چرا که آنان اهل گناه نبودند؛ بلکه از هر لذتی که در دنیا چشیده اند ولو مباح که توام با ذکر و یاد خدا نباشد؛ و هر راحتی که دیده اند اما با انس خداوند همراه نبوده و هر خوشحالی که خالی از قرب خداوند بوده و هر کاری که مبادرت به انجام آن نموده ولی طاعت پروردگار در آن نباشد ، از اینها طلب آمرزش و مغفرت می نمودند.در نهایت عظمت، مراقبت داشتند و این نشانگر اهمیت بر این امر است همچنانکه بسیاری از علماء و دانشمندان بر این مسئله اهتمام وافر داشتند؛ از جمله محقق میرداماد که می فرمودند: من 40 سال است که کار مباح انجام ندادم . آنچه انجام دادم یا واجب بوده یا مستحب.
وی در پایان در جمع بندی مباحث خود خاطر نشان کرد: دعای “حَوّل حالنا الی اَحسَنِ الحال “به ما این را می گوید که مراقب حالمان باشیم. مرگ فاصله ای با ما ندارد در چند قدمی ماست. باید توجه کنیم در عبادات آیا ادب حضور رعایت می شود و آیا احساس حضور می کنیم ؟ باید توجه کرد سرمایه عمر ما در حال گذر است سعی کنیم در ازای از دست دادن این سرمایه ، سرمایه ارزشمندتری را بدست آوریم.
میزان سنجش آدمی، روح و دل اوست
موفق باشید