اولین نشست کارگاهی ارایه سبک زندگی دینی اسلامی با همسران طلاب در مدرسه ی علمیه قدسیه شهرستان بهشهر برگزار شد.
حجت الاسلام غفاری مدیر منظقه پنج حوزه های علمیه ی خواهران در این نشست ضمن بیات آیاتی از قرآن مجید، هدف از خلقت انسان را عبودیت و بندگی بیان داشته و افزود: انسان دریایی از توانمندیها و قابلیت ها است؛ و معیار درجه در آخرت تقوا و پرهیزکاری در دنیا می باشد. “ان اکرمکم عندالله اتقاکم". همچنین تقوا شاخص ارزشگذاری و برتری در انسان است. «انما یتقبل الله من المتقین».
وی تصریح کرد: هدف خلقت زوجین با استناد به آیه ی «و من ایاته ان خلق لکم…. و جعل بینکم مودة» مودت و رحمت می باشد. مودة عشق به معنای واقعی؛و علاقه و کشش بین زن و مرد است که خداوند این حس را بین این دو قرار داده است.
وی خاطر نشان کرد: خلقت زوج از طرف خداوند آیت و نشانه می باشد. «ذلک لایات لقوم یتفکرون؛ این نشانه ها برای افرادی است که تفکر می کنند». به کار گیری قوه ی تعقل و تفکر به معنای بصیرت چشم و قلب می باشد. یک ساعت تفکر کردن در مورد آیات الهی برتر از 70 سال عبادت کردن است.
مدیر منطقه پنج گفت:اگر انسان گناه کند خداوند توان دیدن آیات را از او می گیرد.” سَاُصرِف…" آیاتم را می گیرم؛ با اشاره ی نزدیک، منظور خداوند همان درک و فهم است. تمام موجودات عالم نشانی از خداوند تبارک و تعالی است. آن چه بین زوجین قرار داده است آیتی از آیات خداوند است. اما این که این آیات چرا دیده نمی شوند دلیلش گناهکاری است.
وی در پاسخ به این سوال که چه نیازی بود خداوند بین زن و مرد مودت قرار دهد اعلام داشت: برای این که شما مردان «لتسکنوا الیها» به وسیله ی زن ها به آرامش برسید. نکته ی ظریفی که در این آیه وجود دارد این است که مردان بایستی از زنان آرامش بگیرند. زن مبدا آرامش است. امام خمینی ره فرمودند: زنان نیمی از جامعه را تشکیل می دهند و تربیت کننده ی نیمی دیگر از افراد جامعه هستند. زن سکان دار آرامش در خانواده است و می تواند محیط را آرام یا ملتهب کند. مردان بزرگ از دامن زنان بزرگ جامعه برخاسته اند.
وی افزود: باید سعی شود موقعیت زن در اجتماع تثبیت شود. لازمه ی داشتن خانواده ی بزرگوار و دریادل وجود آرامش در خانواده است. در خانواده ی ملتهب هرگز رشد و پویایی احساس نمی شود. علل ناهنجاری اجتماعی ناشی از خانواده است. خانواده های متزلزل افراد ناهنجار را وارد اجتماع می کنند.
حجت الاسلام غفاری با بیان این که در این شرایط وظیفه ی حوزویان چیست اظهار داشت: مشاعل هدایت بایستی بسیار دقیق باشند؛ چون حوزویان تابلوی دین هستند و اشراف بیشتری به مسایل و آموزه های دین دارند و می دانند دین چه اکسیری است و چه می کند. آموزه های دینی نقشه ی راه است. یک حقیقت، یک قانون اساسی زندگی است. حوزه بایستی این آموزه ها را آموزش و انتقال دهد. خانواده مکان بسیار مناسبی است تا آموزه های یاد گرفته شده را در آن پیاده کنیم تا ملکه ی ذهن شود. دیگران باید با دیدن ما علاقه مند به زندگی شوند. طلبه به فکر آخرت است، هم اطلاع دارد هم انگیزه برای زندگی. بنابراین خودمان بایستی ابتدا هدایت شده باشیم تا بتوانیم هدایت کنیم. ما طلبه ها بایستی اعتقادات و اخلاق مردم را اصلاح کنیم.
وی ضمن بیان روایتی از امام صادق علیه السلام که فرمودند: کاری نکنید که عاق فرزند شویم، افزود: بچه ها مانند موم در دست ما هستند و می توانیم آن ها را هر طور که می خواهیم بسازیم. خانواده ها و فرزندانشان در جامعه سه دسته اند: 1.دیکتاتوری، 2.بی تفاوت، 3.مسئولیت پذیر. از مهم ترین مسایل در تربیت یک فرد وراثت (ارثی) و تربیت (اکتسابی) می باشد. خانواده های مذهبی به نگاه، گفتار، کردار، رفت و آمدها و… با نظر به الگوی آموزه های دینی خیلی دقت دارند. مهمترین منابع آموزه های دینی عبارتند از قرآن، احادیث، سیره ی پیامبر و اهل بیت.
مدیر منطقه پنج خاطر نشان کرد: تمام اعمال و رفتار ما بایستی حساب شده باشد. در برابر امر الهی نباید تکبر ورزید بلکه باید تواضع نمود.
ناهنجاری های اجتماعی ناشی از تزلزل در خانواده است
سلام علیکم و خدا قوت.خداوند به همه ی خدمتگزاران اسلام که در راه تبلیغ دین گام بر می دارند عاقبت بخیری عنایت فرماید و به ما هم کمک کند تا بهترین وظیفه امان را در خانواده انجام دهیم.ممنونم از مطلب زیبایتان.
الحاقیات: