نماینده ولیفقیه در مازندران گفت: باید فرهیختگان حوزههای علمیه خواهران به جامعه معرفی و زمینه تعامل و ارتباطات این افراد با مراکز مختلف علمی پژوهشی تقویت شود.
آیت الله محمد باقر لائینی در نشست با مدیر و کارکنان حوزه علمیه خواهران مازندران اعلام کرد: قرآن در مسائل علمی و معنوی فرقی میان سهم زنان و مردان قائل نیست و ورود به این میدان برای هر دو قشر باز است و گاهی بانوان موفقتر از مردان عمل میکنند.
وی بابیان اینکه اگر مدرسه نباشد انسانها استعدادهایشان شکوفا نمیشود، افزود: مؤسس مدرسه و حوزه علمیه بزرگترین خدمت را به مردم ارائه میکند و شرط اول بهرهبرداری از این امکانات، رشد و تربیت منابع انسانی همین اماکن است.
نماینده ولیفقیه در مازندران با اشاره بهضرورت تأسیس حوزه علمیه خواهران تصریح کرد: تقویت تحصیلات تکمیلی در حوزه علمیه خواهران باید موردتوجه قرارگرفته و تقویت شود تا استعدادها در یک سطح معینی توقف نشده و امکان ادامه تحصیل تا درجات عالیه وجود داشته باشد.
وی اظهار کرد: استان مازندران از استعدادهای انسانی بسیار خوبی برخوردار بوده که نشانه آن به وجود آمدن شخصیتهای بسیار فرهیخته و عالیرتبهای است که امروز در سطح جهانی و ملی مطرح هستند.
حجتالاسلاموالمسلمین لائینی با اشاره به تبلیغات دروغین و سوء دشمن در خصوص تعداد بالای حوزههای علمیه و روحانیت در کشور گفت: با توجه به ظرفیتهایی که در جامعه وجود دارد، ما هنوز نیاز به توسعه مدارس علمیه و همچنین طلاب بیشتری هستیم.
وی ادامه داد: 80 هزار مسجد در سطح کشور وجود دارد که تنها یکسوم آن دارای امام جماعت بوده و دوسوم آن از این نعمت بیبهره هستند، و در مازندران نیز با توجه به چهار هزار روستایی که داریم، تعداد روحانیون و مبلغین مناسب و پاسخگوی نیاز استان نیست.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مساجد شهرهای مازندران، امام جماعت ندارند، بیان کرد: ائمه جماعت خطوط مقدم ما برای روشن کردن چراغ یا حرکت فرهنگی و اجتماعی در جامعه محسوب میشوند.
امامجمعه ساری بابیان اینکه برخی روستاهای ما در طول سال حتی یک روحانی و مبلغ به آنجا اعزام نمیشود، گفت: به همین دلیل در بخش تربیت طلاب و روحانی با کمبودهای جدی مواجه هستیم.
وی در ادامه بابیان اینکه نیمی از جمعیت مازندران را بانوان تشکیل میدهند، گفت: تعداد متخصصان حوزه دینی که بتوانند به نیازهای این بخش پاسخ دهند، بسیار کم است.
وی بر ضرورت تقویت و توسعه مدارس علمیه خواهران استان باهدف جذب بیشتر طلاب علاقهمند به تحصیل در حوزه تأکید و اعلام کرد: باید از ظرفیتهای فعلی به نحو مطلوب استفاده و برای ارتقاء کمی و کیفی آنها تلاش کنیم.
آیت الله لائینی در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه هر چه نگاه، انگیزه و رغبت جامعه مادیتر شود، داوطلبین حوزوی ما کمتر خواهد شد، افزود: هر چه بتوانیم جامعه را معنوی، ایمانی و مذهبیتر کنیم رغبت برای تحصیل در حوزه بیشتر خواهد شد.
وی تصریح کرد: انقلاب ما برای احیای دین و معنویت شکلگرفته است؛ بنابراین باید در برابر نگاه مادی گرایانه مقابله و مقاومت کرده و نگذاریم انگیزهها مادی و در جامعه غالب شود.
استاد حوزه مازندران با بیان اینکه برخی جریانها تلاش میکنند انقلاب را در مطالبات مادی خلاصه کنند، گفت: قصد این گروه ها این است که اهداف متعالی انقلاب اسلامی را به مطالبات مادی تنزل دهند که این خیانت به انقلاب و تحریف انقلاب است.
ضرورت استفاده از ظرفیت بانوان طلبه در مدارس و دانشگاهها
وی در ادامه با تأکید بر ضرورت مراقبت از اخلاق و تقوای طلاب اعلام کرد: نگاه جامعه به حوزویان خاص است؛ لذا رفتارهای ناهمخوان با موازین تقوا و اخلاق و معنویت را از این بخش نمیپسندد.
وی بیان کرد: باید زمینه معرفی خواهران محقق، اندیشمند و سخنران بیشتر فراهمشده و فرهیختگان حوزههای علمیه خواهران بیشتر به جامعه معرفی شوند؛ همچنین باید تعامل و ارتباطات علمی و تبلیغی این افراد با مراکز دانشگاهی و همچنین آموزشوپرورش بیشتر تقویت شود.
آیتالله لائینی با اشاره به اینکه حضور طلاب در زمینههای مختلف همراه با جاذبه و پذیرش بوده است، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت بالای طلاب در تقویت فرهنگ دینی و تحولآفرینی در دانشگاهها و مدارس استفاده شود.
نماینده ولیفقیه در مازندران:زمینه معرفی فرهیختگان حوزههای علمیه خواهران به جامعه فراهم شود