درس اخلاق با موضوع” مقایسه زندگی خود با زندگی دیگران و درمان آن “در مدرسه علمیه الزهرا (س) بابل برگزار شد.
دکتر ابراهیمیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های بابل طی جلسه ای بیان داشت: بیماری چشم و هم چشمی در زندگی برخي از افراد وجود دارد كه در حقيقت به صورت مقايسه اي صورت مي گيرد. البته مقایسه هم می تواند ره آورد رضایت از زندگی را داشته باشد و هم می تواند ره آورد عدم رضایت از زندگی را داشته باشد.
وي افزود: مقایسه در زندگی سه نوع می باشد؛ مقایسه صعودی که همان سنجیدن زندگی خود با کسی که در موقیعت برتر از ما زندگی می کند و مقایسه نزولی که سنجیدن زندگی خود با فردی که در موقعیت پایین تر از ما زندگی می کند و مقایسه هم سطح که مقایسه زندگی خود با زندگی کسی است که در موقعیت مساوی با ما زندگی می کند.
وي گفت: زمینه های مقایسه نیز سه نوع می باشد، گاهی در زمینه معنوی، گاهی مادی و گاهی در روابط اجتماعی مي باشد.
ابراهيميان تصریح کرد: مقایسه صعودی در زمینه امور مادی سبب بیماری خواهد شد و این نوع مقایسه باید درمان گردد. مقایسه معنوی و مقایسه در روابط اجتماعی هم آرام بخش می باشد و موجبات خرسندی ما را از زندگی فراهم می کند اما مقایسه صعودی اضطراب آفرین و پریشان کننده می باشد.
وی اظهار داشت: مثال هایی در قرآن وجود دارد که نشان دهنده ی مقایسه صعودی می باشد من جمله زندگی قارون که دو گروه در مقابل ایشان بودند. یک گروه که با او چشم و هم چشمی می کردند و حسرت زندگی او را می خوردند و گروهی دیگر که صاحبان علم و خرد بودند که هیچگاه تحت تآثیر ثروت اندوزی و زندگی او قرار نمی گرفتند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های بابل خاطر نشان كرد: علت چشم و هم چشمی اینست که انسان آنچه را خود دارد کوچک می شمارد اما دارایی های کوچک دیگران را بزرگ می بیند و این مسأله سبب نارضایتی از زندگی می گردد و زندگی را تلخ می کند. خداوند در زندگی انسان هزاران نعمت قرار داد که می تواند اسباب شادی ما را فراهم نماید.
چشم هم چشمي
دم عید که میشه این مسئله مثه یه فاجعه حمله میکنه به خانواده ها