کارشناس فرهنگی گفت: ازدواج یکی از ارکان تحکیم بنیان خانواده است که مهمترین هدف از تشکیل آن، رسیدن به مودت و محبت است.
به گزارش خبر گزاری کوثر از مازندران، خانم حسن زاده در کارگاه مهارتهای قبل از ازدواج در مدرسه علمیه الزهرا(سلام الله علیها) ساری بیان کرد: انسان ها برای ازدواج، نیاز به بلوغ جنسی و جسمی دارند که بلوغ جسمی مهمتر است؛ زیرا شخص در آن باید به بلوغ عقلی، بلوغ عاطفی، بلوغ اجتماعی و بلوغ اخلاقی هم برسد.
وی افزود: مسئولیت پذیری فرد، داشتن برخورد منطقی، شناخت فرد از خود و محیط و عدم رفتار خشونت آمیز از جمله ویژگی های فردی است که به بلوغ عقلی رسیده است.
وی در ادامه با اشاره به ملاک های انتخاب همسر گفت: دو نوع ملاک فرعی و اصلی داریم: در ملاک فرعی اگر یکی از ملاک ها را طرف مقابل نداشته باشد، اشکالی ندارد، ولی در ملاک اصلی اگر یکی از این آنها را نداشته باشد، مشکل ایجاد می شود.
کارشناس فرهنگی تصریح کرد: هم کفو بودن، تناسب شخصیت، تفاهم سنی، نوع تفکر و نگرش فرد در مورد همسر از جمله ملاک های فرعی و ایمان، اخلاق، عفت در گوش و چشم و زبان، مسائل اقتصادی از ملاک اصلی انتخاب همسر است.
وی با اشاره به اهمیت تحقیق در امر خواستگاری اعلام کرد: قبل از مراسم خواستگاری، باید تحقیقات جامع و گسترده ای از محل کار، تحصیل، زندگی، دوستان و دشمنان، بستگان سببی و نسبی و غیره انجام شود تا طرفین از همدیگر اطلاعات کافی داشته باشند، زیرا این اطلاعات در زندگی زناشویی آنها تاثیر گذار است.
وی بیان کرد: نوع پوشیدن لباس در جلسات خواستگاری، نوع بیان، ادب در رفتار و کلام طرف مقابل و بکار بردن واژه های مناسب در حین صحبت کردن، نشان دهنده بلوغ عقلی و اجتماعی طرفین است.
خانم حسن زاده در پایان با اشاره به نوع سوالات درست و اشتباه در جلسات خواستگاری خاطر نشان کرد: از پرسیدن سوالات کلی پرهیز کرده و سوالات خود را در زمینه های مختلف به صورت ریز و جزئی مطرح کنید و از پرسیدن سوالاتی که جواب آن با بله و نه هست پرهز نمایید، همچنین نظر طرف مقابل در مورد هر مسئله بپرسید تا توضیح دهد.