مدرسه علمیه عصمتیه بابل در طی اردوی یک روزه داخل استانی به شهرستان محمودآباد ، در « خانه راهیان نور خداوند کریم »
کارگاه آموزش حفظ قرآن به سبک دیالوگ برگزار نمود.
آقایان دکتر موسی زارع و دکتر یوسف مصطفی پور دو تن از اساتید برجسته حفظ قرآن در این کارگاه آموزشی با ایراد سخنانی به توضیح نحوه آموزش حفظ قرآن به روش دیالوگ پرداختند .
استاد زارع در ابتدا بحث بیان نمودند : حفظ قرآن در عرض 1 سال به سبک دیالوگ ، بسیار آسان و جذاب می باشد. این روش بهترین نوع ممکن برای حفظ قرآن در حال حاضر بوده و بهترین سن برای آموزش حفظ بالای 12 سال می باشد ، از آنجائیکه کودکان زیر 12 سال آموزش زبان مادری شان تکمیل نشده تا بتوانند تطبیق مفهومی زبان مادری با زبان دیگر را داشته باشند.
وی در ادامه بیان کرد : بطور کلی تفسیر و ترجمه قرآن به 5 نوع است:
1- روش در زمانی ، که باید وارد زمان و تاریخ شود.
2- روش همزمانی ، با علم الان توضیح داده شود.
3- روش روایت ، با استناد از روایات پیشوایان دینی و ائمه اطهار استفاده می شود.
4- روش قرآن با قرآن ، مثل روش علامه طباطبایی ، آقای جوادی آملی و…
5- روش عرفان ، آیات خوانده می شود ترجمه أنفسی برداشت می شود.
که ما در حفظ به روش چهارم عمل کرده که هر سه روش سابق را هم با خود دارد.
وی در ادامه این کارگاه،صفحات اول و دوم سوره بقره را بطور آزمایشی به سبک دیالوگ بیان نمود .
استاد زارع سخنان خود را به این شکل ادامه دادند : در ابتدای سوره بقره خداوند در آیه اول با « الم » شروع می کند واینجا این سوال پیش می آید که « الم » چیست؟ و خداوند با« ذلک الکتاب » می فرماید: که مقصود از « الم » همان « ذلک الکتاب» می باشد . چرا فرمود:( ذلک و خداوند هذا نفرمودند ) بخاطر اینکه ، ذلک در ادبیات عرب اشاره به اسم دور که یا خیلی دست نیافتنی است و یا خیلی محترم و بی نقص است.
این کتاب چه نوع کتابی است؛ مایه هدایت متقین می باشد و اینکه متقین چه کسانی هستند که خداوند در این سوره 6 صفت مومنان نظیر: یقیمون الصلوة ، ممّا رزقناهم ینفعون ، آمنوا بالله ، و بالاخرة … را بیان نمودند.
وی در آخر افزود: حال این متقین را که مورد هدایت پروردگار بوده و آنان رستگار و برنده هستند. خداوند در مقابل این افراد کسانی را که ایمان نیاوردند، کافر ذکر کرد و صفت کافران را نیز بیان نمودند.
کارگاه آموزش حفظ قرآن به سبک دیالوگ
با سلام و احترام
خدا قوت.