آیتالله مصباح یزدی رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)، ، در خصوص «بایدها و نباید» و «پیشنیازها و نیازهای» کار طلبگی بیان کرد: قصد شما طلاب به حوزههای علمیه، باید خدمت به دین باشد؛ چراکه اگر حقایق دین را برای مردم بیان نکنید، دشمنان مباحث وارونهای را برای آنها مطرح کرده و بدین ترتیب، دیگر نمیتوانید بگویید که شما خادم دین هستید.
وی با بیان اینکه دشمنان از هر طریقی قصد انحراف در دین را دارند، گفت: انحراف در دین کم نبوده و کم نیست! بهطوریکه امروز کسانی به نام دین، بدترین خیانتها را انجام میدهند و نمونه بارز و خارجی آن همین گروهکهای تکفیری و داعش است.
رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)، بابیان اینکه هرکس عمامه بر سر گذاشت، صرفاً برترین انسان نیست، بیان داشت: آن که لباس آخوندی پوشید و عمامه بر سر گذاشت، باید رفتار و راهی که انتخاب میکند، چه در تحصیل، تحقیق، منبر، سخنرانی و حتی مقالهنویسی، بهگونهای باشد که وجود مقدس حضرت ولیعصر(عج) آن را بپسندد.
*«نیت پاک» داشتن جزئی از اصول طلبگی
آیتالله مصباح یزدی، «نیت پاک» داشتن را جزئی از اصول طلبگی خواند و تصریح کرد: قطعاً امربه معروف و نهی از منکر، عملی واجب و نیکوست، اما اگر شخصی آن را به نیت ریا و خودبرتربینی اجرا کند، نهتنها ثواب و بهرهای نبرده، بلکه گناه هم کرده است؛ پس «نیت پاک» داشتن جزئی از اصول بندگی و طلبگی است.
*علمآموزی مقدمه دریافت حرف حق است
رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)، بابیان اینکه یادگیری مقدمهای برای پذیرفتن حرف حق، ایمان به خدا و سپس عمل به آموختههاست، گفت: درس خواندن یادگیری یک سری مفاهیم بوده و آیا صرفاً با درس خواندن و یادگیری برخی مطالب، میتوان سعادتمند شد و دیگران را عاقبتبهخیر کرد! پاسخ این است که غیر از درس خواندن، یکچیز دیگری هم لازم است که نام آن خودسازی است.
*تهذیب و اخلاق نفس لازمه تحصیل طلبگی است
آیتالله مصباح یزدی، تهذیب و اخلاق نفس را لازمه تحصیل خواند و بیان داشت: درس خواندن علت ناقصه بوده و علت تامه، عمل به آن در سایه خودسازی و تهذیب نفس است که شما طلاب باید بدان جامه عمل پوشانیم.
*پاسخ به یک پرسش!
استاد حوزه علمیه با طرح این سؤال که «آیا با درس خواندن و خوب عمل کردن، میتوان برای جامعه مفید بود!؟»، تصریح کرد: متأسفانه در طول تاریخ اسلام و دیگر کشورها، دیدیم کسانی را که دانش خوبی داشته و بدان عمل کردهاند، اما درنهایت عاملی شدند برای ضربه زدن به جامعهشان؛ چراکه فریب دشمن را خورده و ابزاری علیه کشور و جامعه پیرامونی خودش شده بودند.
رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)، ادامه داد و گفت: این مهم، همان نکتهای است که مقام معظم رهبری روی آن تأکید کرده و از آن با عنوان «بصیرت» یاد میکنند؛ به همین دلیل لازمه یک طلبه پویا و موفق، «علمآموزی»، «عمل و اخلاق» و «کسب بصیرت» است.
*فریب لبخند دشمن را نخوریم
آیتالله مصباح یزدی، در پایان با بیان اینکه یک طلبه موفق باید اهل بصیرت و بینش سیاسی برآمده از تقوای سیاسی باشد، تصریح کرد: باید جامعهشناس بود و دوست را از دشمن تشخیص داد تا مبادا دشمن ما را با لبخندها و در باغ سبز نشان دادنهایش، فریب دهد.
ممنون مفید بود/
**********
سلام علیکم
ممنونم از نظر ارشمندتان