حجه الاسلام افضلی از اساتید حوزه طی نشستی با کلیه طلاب سطح دو و سه مدرسه الزهراء(س) گرگان، با استناد به آیه 105 سوره مائده بيان داشت: بدون تردید یکی از پیامهای قرآن ، پیام تزکیه است. موضوع تزکیه و تهذیب نفس از موضوعاتی است که قرآن بر آن تاکید فراوان دارد. در سوره شمس سوگند های پی در پی باری تعالی، بیانگر اهمیت و تاکید بر موضوع است، در آیات دیگر نیز این مسئله مطرح گردیده است.
وی در ادامه به تبیین و تعریف واژه تزکیه پرداخته و گفت: تزکیه در معنای لغوی به معني پاک شدن از ناپاکی ها و آلودگی ها، مصفا شدن و خالص شدن است. براي فهم این مطلب که چرا این موضوع از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد باید حقیقت انسان را مورد بررسی قرار داد. بشر علاوه بر ظاهری که دارد که متشکل از گوشت و پوست و استخوان است و چهره فردين نامیده می شود و قابل مشاهده و رویت است، دارای حقیقت و سیرتی است که با توجه به سوره تین، جایگاهی در احسن التقویم پیدا می کند که در واقع چهره برین نام دارد که در تحت حجاب ها ی مختلف مخفی است. چهره برین انسان، حقیقتی است که نه تنها موجب برتری او بر سایر موجودات می شود بلکه همه پدیده ها نیازمند به او می باشند و همه موجودات در سیر الی الله نیاز مند اویند.
وی در بیان جایگاه خلقت انسان اظهار نمودند: در قرآن فقط در یک جا واژه تکریم بکار برده شده که آن در مورد انسان است. لذا انسانی که هدف خلقت قرار گرفته و جوهری است که همه موجودات وابسته به او می باشند آیا سزاوار است که با پرداختن به مسائل بی ارزش دنیایی و نادیده گرفتن حقیقت و سیرت الهی خود، تبدیل به موجودی کوچک و حقیر گردد؟
افضلی خطاب به کلیه طلاب این مدرسه، بر لزوم داشتن انگیزه الهی و تلاش بر یافتن انسانیت، رشد و ترقی در مسیر طلبگی تاکید نموده و اظهار داشت: طالب علم دارای مقامات والایی است به اندازه ای که تمام فرشتگان در مسیری که او گام بر می دارد بال می گسترانند و برایش طلب استغفار می نمایند؛ منتهی توجه به این مسئله حائز اهمیت است که این استغفار و مقامات شامل طالب علمی خواهد شد که نیتش را بر خدا خالص نموده باشد و خود را تزکیه کرده و آنگاه در مسیر تکامل و سعادت قدم نهاده باشد.در این مسیر توجه به سه اصل بسیار حائز اهمیت است که باید برای رسیدن به آن عزم خود را جزم نمود: 1- حقیقت خود را بشناسد ( خودشناسی ) 2- بداند در چه موقعیتی قرار دارد و چگونه باید حجاب ها را برطرف نماثید 3- چه کند تا به آن حقیقت اصلی خود برسد؟
وی در پايان خاطر نشان كرد: علم صرف اصطلاحات است و نباید اکتفا به طالب بودن و متعلم بودن نمود چرا که اینها جسم است و نیاز مند روح می باشد.( العلم نور یقذفه الله فی قلب من یشاء) هر چه علم بیشتر می شود حجاب ها نیز بیشتر خواهد شد در نتیجه کالبد هرچه ضخیم تر گردد سنگین تر می شود. سعی شود بُعد روحانی تقویت گردد و اهل تهجد و عبادت خالصانه بود و این مهم میسر نیست جز اینکه حب خدا را در دل خود ایجاد نموده و با ایجاد محبت الهی در خود، در مسیر خشنودی او گام بر داریم.
طالب علم بايد خود راتزكيه كند
با سلام
مطلب خوبی بود
متشکرم