حجت الاسلام مقدسی محقق و پژوهشگر استان مازندران دراولین نشست مشترک پژوهشی حوزههای علمیه برادران و خواهران استان مازندران بیان داشت: اساس کار حوزه، تحقیق در حوزه های مختلف دینی و … است. امروز طلاب برای مواجهه با شبهات فراوان به خصوص بدعتهای وهابیت که علیه فرهنگ و ارزشهای ما فعالیت می کنند باید با سلاح پژوهش و نگارش پژوهش در صحنه حضور یایند.
وی افزود: انسان دارای چهار مهارت شنیدن، فهمیدن، خواندن و نوشتن می باشد که نوشتن امری تولیدی است و ما برای تاثیرگذاری بیشتر در جامعه باید اصول نویسندگی را بیاموزیم تا بتوانیم روشمند بنویسیم.
وی تصریح کرد: تحقیق اگر به تحریر و نگارش درنیاید مفید واقع نخواهد شد؛ علمایی نظیر علامه جوادی آملی احادیث و مطالب جمع آوری شده خود را به نگارش درآورده و به صورت کتاب به جامعه عرضه نمودند، تا دیگران از آنها بهره مند گردند. کتاب مفاتیح الحیات علامه تا کنون 140 بار تجدید چاپ گردیده که این امر، نشانگر بهره گیری بالای جامعه از آثار محققان می باشد.
حجت الاسلام مقدسی گفت: در حوزه های علمیه باید تحصیل همراه با پژوهش ارائه گردد و نوشتن مسئله محور باشد؛ همچنین مهمترین چیزی که در نوشتن یک طرح تحقیق باید مدنظر قرار گیرد بحث موضوع و محور موضوع است که باید از ابتدا مشخص گردد.
وی خاطر نشان کرد: طلاب باید از متون وحیانی، آموزه های زندگی را فرا بگیرند و به جامعه عرضه نمایند تا جوامع بشری از این آموزه ها استفاده نموده و زندگی خود را سامان بخشند.
طلاب برای مقابله با شبهات، باید با سلاح پژوهش و نگارش در صحنه حضور یابند