دکتر خدابخشی کارشناس طب سنتی در اهمیت رویکرد و بازگشت به طب سنتی و رویگردانی از طب شیمیایی در مدرسه علمیه الزهرا (س) بابل گفت: مزاج شناسی از جمله شاخه های مهم و جدی در درمان بیماری ها به شمار میرود، مقوله مهمی که در علم شیمیایی هرگز مورد توجه قرار نمی گیرد.
وی افزود: افراد با یک نوع بیماری خدمت پیامبر (ص) می رسیدند اما برای هرکدام داروهای مختلفی را تجویز می کردند و این دقیقا همان چیزی است که طب سنتی بر آن تاکید می نماید که همان مزاج شناسی است. باتوجه به مزاج بیماران داروهای مخصوص به آنها را تجویز میشود، در مزاج شناسی مزاج ها به دم، صفرا،بلغم و سودا تقسیم می گردد، هر فردی در مرحله اول باید مزاج خود را بشناسند از غذا و داروهایی که به آنها آلرژی دارد آگاهی یابد و از استفاده آنها خودداری نماید.
وی خاطر نشان کرد: قرن بیستم قرن سرد مزاجی معرفی می گردد، سرد مزاجی سبب مبتلا شدن به بیماریهای جسمی و روحی می گردد. متاسفانه امروزه در فرهنگ تغذیه ایرانی ها تفکر و فرهنگ وجود ندارد، افراد روی غذای مصرفی خود تفکر نمی کنند. بلکه فقط مصرف کننده صرف شده اند و به خود، احترامات و ارتباطات خانوادگی و به آیندگان ظلم می نمایند.
دکترخدابخشی خاطر نشان نمود: در اثر سرد مزاجی حافظه ها ضعیف، بیماریهای مغزی زیاد، دندان هاخراب، چشم ها ضعیف و کم نور گردید، ریشه همه آنها به غذاهای سرد فست فودی از جمله پیتزا، ماکارانی،غذای بسته بندی که با مواد نگهدارنده آغشته هستند بر می گردد؛ یکی از بزرگترین آسیب های سرد مزاجی افسردگی است که مانع هر گونه پیشرفت و ترقی است. به همین علت بالاترین آمار خودکشی در ژاپن مشاهده می گردد و آن هم به علت مصرف غذاهای سرد از جمله ماهی است که سبب سردی مزاج و افسردگی است.
قرن بیستم قرن سرد مزاجی است